5 ANYS

LES FAMILIES ENS VISITEN ONLINE

SEGUIM AMB L'ACTIVITAT DE LES FAMÍLIES ENS VISITEN. 

LA SETMANA PASSADA VAM VEURE EL VIDEO D'EN MARIO I N'ABRAHAM. ENS VAN FER UN GRAN TOUR PER CASA SEVA, VAM VEURE ON DORMEN, ELS CONTES QUE ELS AGRADA LLEGIR, COM TOQUEN EL PIANO... I SA TANCA DE S'AVIA I L'AVI AMB TOTES LES SEVES "GUARIDES"!! QUINA XALADA!

A CLASSE HEM EXPLICAT ES CONTE DE "EL FIL INVISIBLE" UNA HISTÒRIA MOLT POLIDA QUE EN MARIO I N'ABRAHAM HAN LLEGIT A CASA. AHIR DILLUNS, VAM VEURE EL VIDEO DE NA SOUHAILA. NA SOUHAILA ENS VA PRESENTAR A LA SEVA FAMILIA: LA SEVA MARE, NAIMA, EL SEU PARE, MBAREK, ELS SEUS DOS GERMANS GRANS, N'ABDULAH I N'AHMED. I TAMBÉ ENS VA PRESENTAR ALGUNS AMICS SEUS:  N'ISAAC I EN TOFUL. DE NA SOUHAILA VAM VEURE TOTES LES SEVES BARBIES, LA SEVA PILOTA AMB UN UNICORNI I QUE LI AGRADA MAQUILLAR-SE I CUINAR. A NA SOUHAILA TAMBÉ LI AGRADA MOLT LA GIMNÀSIA RITMICA.

GRÀCIES FAMILIA! A LA CLASSE ENS PINTAREM TAMBÉ LA CARA I SEGUR QUE RIUREM MOLT!


AVUI HEM VIST EL VIDEO DE NA MIA. B. NA MIA ENS HA MOSTRAT TOTA LA SEVA CASA: EL SEU ESTUDI, DEL QUE ENS HA SORPRÈS QUE TINGUES TANS PELUXOS!, EL PETIT GIMNÀS A ON ENTRENA AMB EL SEU PARE, EL MENJADOR A ON JUGA A JOCS DE TAULA, EL PATI AMB JARDÍ A ON TÉ CACTUS I PEDRES... 
EN ACABAR EL VIDEO, NA MIA.B ENS HA ENSENYAT UN EXERCICI QUE FA A CASA AMB UNA BARRA. HA ESTAT MOLT DIVERTIT!!! 

MOLTES GRÀCIES FAMILIA PER OBRIR-NOS CASA VOSTRE!

CARNAVAL

AQUESTA SETMANA HEM FET UNA XALADA AMB LES NOSTRES DISFRESSES I LES VISITES D'EN CARNESTOLTES. AQUÍ TENIU UN PARELL DE FOTOS PERQUÈ VEIEU COM ESTÀVEM TOTS DE GUAPOS I GUAPES.


LES FAMILIES ENS VISITEN "ONLINE"

A LA CLASSE DEL MÓN JA HEM INICIAT L'ACTIVITAT DE LES FAMÍLIES ENS VISITEN. UNA ACTIVITAT PRÒPIA DE LA CLASSE DE 6è EI. ENGUANY, NOS ENS PODEU VISITAR, PERÒ AMB ELS VIDEOS QUE ESTEIS PREPARANT ENS HO PASSAM MOLT BÉ!! I ENS AJUDA MOLT A CONEIXER-NOS MÉS!

LA SETMANA PASSADA VAM GAUDIR DEL VÍDEOS DE N'ERIK. 

AIXÍ D'ATENTS ESTAVEN... I EL VAM VEURE 3 VEGADES!!!
DE N'ERIK VAM PODER VEURE ON DORM, QUE TE UN PLANETARI, QUE EL SEU JOC PREFERIT ÉS UN JOC DE MÈRVILS I QUE TÉ MOLTS ANIMALS, ALS QUALS CUIDA MOLT BÉ! TAMBÉ ENS VA SORPRENDRE VEURE COM ENCENIA UN FOC... PERÒ DESPRÈS ENS VA CONFESAR QUE EL PAPI LI HAVIA AJUDAT. GRÀCIES FAMILIA!!! ENS HA AGRADAT MOLT!!!!


AVUI HEM VIST EL VIDEO DE NA MILA.

ENS HA AGRADAT MOLT I HEM RIGUT MOLT AMB NA MILA. HEM VIST QUE SAP PATINAR MOLT BÉ, TAMBÉ EM CONEGUT EL SEU ESTUDI, ALLÀ ON DORM I A ON JUGA AMB ELS SEUS JUGUETS PREFERITS: ELS CAVALLS I ELS UNICORNIS. TAMBÉ ENS HEM FIXAT QUE TÉ UNA CASETA FETA AMB CARTRÓ I QUE EL PAPÁ LI PARLA FRANCÉS I LA MAMÁ CROATA. A NA MILA LI AGRADA LLEGIR I BALLAR. LLAVORS HEM ACABAT TOTS BALLANT AL RITME DE LA MÚSICA DEL VÍDEO... I ENS HEM ESGAVELLAT UNA ESTONA! HO HEM PASSAT MOLT BÉ! 
MOLTES GRÀCIES FAMILIA!!

LITERATURA INFANTIL
AQUEST TRIMESTRE, A LA CLASSE DEL MÓN, TREBALLAREM ELS POEMES. HEM COMENÇAT PER APRENDRE UNA PART D'UN POEMA D'EN MIQUEL MARTÍ  I POL QUE ES TITULA "FEBRER". EL POEMA DIU:

EL SEGON MES DE L'ANY
ÉS CURT DE TALLA
PERÒ TÉ UN AL·LICIENT 
PER LA QUITXALLA
I ÉS QUE, QUAN LI CANTEN
LES ABSOLTES
ARRIBA EN CARNESTOLTES
LLAVORS, TAN SI FA BO,
COM SI FA FRESCA
TOTHOL SOL PREPARAR-SE 
PER FER GRESCA
(...)

UN POEMA QUE ENS INTRODUEIX LA PROPERA FESTA QUE "CELEBRAREM": CARNAVAL. 

PER ALTRA BANDA, TAMBÉ HEM COMENÇAT A POSAR CARA A ESCRIPTORS I IL·LUSTRADORS D'ALGUNS DELS CONTES QUE CONTEM A LA CLASSE I ENS AGRADEN. HEM COMENÇAT PER CONÈIXER A EN CHRIST HAUGTON, AUTOR D'ALBUMS IL·LUSTRATS COM "OH NO LUCAS!" (ACTUALMENT, "EM PORTARÉ MOLT BÉ"), "SHH! TENIM UN PLA" , "BONA NIT A TOTHOM" I "UN POCO PERDIDO".

HORT
JA HEM COMENÇAT A COLLIR HORTALISSES DE S'HORT.
JA HEM COLLIT UNA LLETUGA I AMB ELLA VAM FER UNA ENSALADA BONISSIMA. LI VAM AFEGIR: BLAT D'INDI, PANSES, OLIVES, TONYINA I PASTANAGA. 

TAMBÉ HEM COLLIT DUES ENDIVIES

PER ANAR A S'HORT FEM DOS GRUPS. MENTRE UN GRUP VA AMB N'IRENE A S'HORT, L'ALTRE QUEDA A LA CLASSE I FEM ALGUNA ACTIVITAT: CUINEM, FEM DIBUIXOS CIENTÍFICS, CLASSIFIQUEM HORTALISSES SEGONS LA SEVA FUNCIÓ, LLEGIM, ESCRIVIM...
NICARAGUA

LA NOSTRA ESCOLA ESTÀ AGERMANADA AMB L'ESCOLA "CRISTO REY" SAN LUCAS, A NICARAGUA, A TRAVÉS DE LA XARXA DE CENTRES COOPERANTS. DURANT EL MES DE GENER ELS HEM ESCRIT UNA CARTA PER PRESENTAR-NOS. 


GRUPS COOPERATIUS

ELS NOSTRES GRUPS JA TENEN NOM. PER ARRIBAR A AQUESTS NOMS VAM FER UNA DINÀMICA SENZILLA A ON HAVIEM DE DIR COSES QUE ENS AGRADAVEN: EL NOSTRE COLOR I ANIMAL PREFERIT I QUÈ ENS AGRADA MÉS FER. A PARTIR DE LES RESPOSTES COMPOSEN NOMS PEL GRUP... I TOTS HAVIEN DE VENIR D'ACORD AMB EL NOM QUE POSAVEN AL GRUP.


TEATRE H2O

I DIVENDRES VEM ASSISTIR A L'ESPECTACLE DE H2O QUE ES FEIA AL TEATRE PRINCIPAL DE MAÓ DES DE LA CLASSE! UN ESPECTACLE QUE ENS VOL CONSCIENCIAR SOBRE EL PROBLEMA QUE TENIM AMB ELS PLÀSTICS I LA MAR. 


TEATRE: LA FIGA PRESUMIDA

EL PASSAT DIMECRES 18 DE NOVEMBRE VEM VEURE L'OBRA DE "LA FIGA PRESUMIDA". UNA OBRA DE TEATRE QUE ENS EXPLICA LA DIFERÈNCIA ENTRE ELS FRUITS D'HORT ECOLÒGIC I DE TEMPORADA I ELS FRUITS D'HIVERNADERS. ENS SERVIRÀ PER ENCETAR EL TEMA DE SOBIRANIA ALIMENTÀRIA. 

CANÇONS

AQUESTES SETMANES ESTEIM CANTANT MOLT A SA CLASSE DEL MÓN. AQUÍ TENIU LES CANÇONS QUE ESTEM ESCOLTANT I APRENENT. 
 
AMB NA CARMEN TAMBÉ HEM COMENÇAT A PRACTICAR LA NADALA D'ENGUANYLA SETMANA PASSADA VAM CELEBRAR LA FESTA DE TOT SANTS PREPARANT I MENJANT BUNYOLS! VAM FER UNA XALADAA TRAVÉS D'AQUESTA FESTA HAN SORGIT DIFERENTS QÜESTIONS QUE ENS AJUDEN A TREBALLAR CONTINGUTS CURRICULARS. ESTEM TREBALLANT:

- LA RECEPTA: HEM FET ACTIVITATS DE LECTURA I ESCRIPTURA A PARTIR DE LA RECEPTA
- ELS NUMEROS AMAGATS: HEM DESCOBERT LES BALANCES I HEM DESCOBERT QUE LES LINIES TENEN NUMEROS AMAGATS. 
- COMPTATGES: HEM FET COMPTATGES PER SABER QUANS BUNYOS HAVIEM D'ENCOMENAR PER GRUPS COOPERATIUS. HEM COMPROVAT QUE HI HA SITUACIONS A ON CAL COMPTAR DE 2 EN 2, 10 EN 10 O 100 EN 100. AIXÍ, PER TROBAR NUMEROS AMAGATS A LES BALANÇES CAL COMPTAR I NO HEM DE COMPTAR D'UN EN UN..

- EL LLEVAT: HEM FET EXPERIMENTS PER COMPROVAR QUINA ÉS LA FUNCIÓ DEL LLEVAT. PROJECTE

DIJOUS PASSAT ENS VA VISITAR UN GRAN CIENTÍFIC: N'EINSTEIN.
I, COM A GRAN CIENTÍFIC, ES FA MOOOOLTES PREGUNTES. ES FA TANTES PREGUNTES QUE HA IDEAT UNA MANERA DE CLASSIFICAR-LES I NO FER-SE UN EMBOLIC: FICAR LES SEVES PREGUNTES EN DOS POTS. 

A UN POT POSA LES PREGUNTES FÀCILS, QUE SÓN LES QUE PODEM CONTESTAR AMB UN SÍ O AMB UN NO. PER EXEMPLE: LES BALENES PODEN RESPIRAR FORA DE S'AIGUA? EL SOL ÉS DE COLOR GROC?

I A L'ALTRE POT POSA LES PREGUNTES DIFÍCILS. AQUESTES PREGUNTES SÓN LES QUE GENEREN HIPÒTESIS I INVESTIGACIONS. PER EXEMPLE: PERQUÈ NO S'OFEGUEN LES BALENES? PER QUÈ QUAN ES DE DIA NO PUC VEURE LES ESTRELLES? 

DESPRÈS, VAM JUGAR A UN JOC: ENDEVINAR AMB EL TACTE I ELS ULLS TAPATS QUIN OBJECTE HI HAVIA A UNA BOSSA. PROVAVEM DE FER PREGUNTES FÀCILS I DIFÍCILS.... QUÈ COMPLICAT!!!!

LA CLASSE DEL MÓN

COM JA SABEU PEL MAIL QUE VAM ESCRIURE...

HOLA

JATANIMNOMDECLASE

SOMLACLASEDELMON

ADEU

FILLETSIFILLETESDELMON

JA TENIM NOM DE CLASSE!!!! SOM ELS FILLETS I LES FILLETES DE LA CLASSE DEL MÓN

Descubrenos En Nuestro Mundo Infantil on Twitter: "Ajjajajjaja  #Mundoinfantil #niños #niñas #amigas❤ #amor #Infancia #padres #teamomamá  #okchicas #felicidad #frases #keilyjenner #vida #mamas #makeup #queen  #memes #adorable #niñorata… https://t.co ...

LA HISTÒRIA DE COM VA SORGIR ÉS MOLT POLIDA... EN RESUM:

UN COP VAM FER LA VOTACIÓ, EL RESULTAT VA SER MOLT IGUALAT. HI HAVIA MOLTS NOMS QUE TENIEN ENTRE 6 I 8 VOTS... LLAVORS VAIG PROPOSAR REPETIR LA VOTACIÓ PERÒ FENT GRUPS. PER EXEMPLE: L'UNIVERS INCLOURIA LES ESTRELLES I ELS PLANETES, ELS ANIMALS SALVATGES A TOTS ELS ANIMALS, ETC. 
LLAVORS UN GRUPET D'INFANTS VA PROPOSAR FER UN SUPERGRUP: EL MÓN. LA FRASE EMPRADA VA SER:

I PERQUÈ NO SOM LA CLASSE DEL MÓN? PERQUÈ AL MÓN HI HA DE TOT... A MÉS, AIXÍ PODEM APRENDRE UN POC DE TOT. 

I, INCREIBLE! PERÒ TOTS I TOTES VAN COMENÇAR A CRIDAR: SIII!! SIII!! I TOTS I TOTES VAN VENIR D'ACORD EN SER LA CLASSE DEL MÓN. 

I AIXÍ VA SER COM VA SORGIR EL NOSTRE NOM DE CLASSE. POLIT, O NO? 

AQUESTA SERÀ LA NOSTRA CANÇÓ!


RACONS

LA NOSTRA CLASSE S'ORGANITZA PER RACONS, ELS QUALS ESTAN DISSENYATS PER APRENDRE DIFERENTS HABILITATS I CONTINGUTS. US DEIXO ALGUNES FOTOS: AIXÍ JUGUEM A RACONS A L'AULA DEL MÓN!

US DEIXO AQUÍ TAMBÉ L'HORARI DE LA NOSTRA CLASSE

LA TARDOR

LA TARDOR JA ÉS AQUÍ... I NOSALTRES APRENEM AQUEST POEMA TAN BONIC!AQUESTS SOM NOSALTRES!

ARA SÍ... AQUÍ TENIU SA FOTO DEL NOSTRE GRUP! 
SORTIM TOTS MOLT AFAVORITS... NO TROBEU?
BON INICI DE CURS!!!
INICIEM UN CURS ATÍPIC, COMPLICAT I INCERT.. PERÒ AMB ÀNIMS I IL·LUSIÓ!! JA SABEU... JUNTS TIRAREM ENDAVANT!
FELIÇ CURS 20/21!!

REUNIÓ FAMILIES

AQUÍ US DEIXO LA PRESENTACIÓ QUE VEM VEURE DIJOUS DIA 3 A LA REUNIÓ DE FAMILIES. QUALSEVOL DUBTE EM PODEU ESCRIURE AL CORREU.CANÇÓ BON DIA

TOTS CONEIXEU JA LA CANÇÓ DEL BON DIA I DELS DIES DE LA SETMANA, PERÒ PER SI ALGÚ LA VOL O NO HO SAP... AQUÍ LA TENIU!LA PAPALLONA D'AUSTIN

AQUESTS DIES HEM VIST UN VIDEO QUE CONTA LA HISTÒRIA D'UN FILLET QUE ES DEIA AUSTIN I QUE TENIA 6 ANYS. A LA CLASSE DE N'AUSTIN VOLIEN ESTUDIAR LES PAPALLONES I A ELL LI VA TOCAR FER UN DIBUIX CIENTÍFIC D'UNA PAPALLONA TIGRE. EL VIDEO PARLA DE COM N'AUSTIN VA MILLORAR MOLTÍSSIM EL SEU DIBUIX GRÀCIES ALS CONSELLS DELS SEUS COMPANYS I COMPANYES. 
UN VIDEO QUE ENS FA PENSAR EN LA IMPORTÀNCIA D'ESFORÇAR-SE I PERSEVERAR, PERÒ TAMBÉ DE LA IMPORTÀNCIA DEL GRUP DE COMPANYS I COMPANYES (I LA MESTRA) PER APRENDRE... PER PROGRESSAR. AQUEST ÉS EL CLIMA QUE ENS AGRADARIA TENIR A LA CLASSE. PROPOSTES DE NOM PER LA CLASSE

DURANT AQUESTS DIES FEM LES NOSTRES PROPOSTES DE NOM PER LA CLASSE... 


ERIK ENS HA PROPOSAT EL NOM DE GUEPARD PERQUÈ CAÇA I PERQUÈ POT CÒRRER MOLT RÀPID. 

EN CONAN ENS PROPOSA SER LA CLASSE DELS GEGANTS DE PEDRA PERQUÈ SÓN ELS GEGANTS MÉS GROSSOS QUE EXISTEIXEN. 

NA DUNA PROPOSA SER LA CLASSE DELS PEIXOS PERQUÈ TENEN MOLTS DE COLORS I VOL APRENDRE MÉS COSES SOBRE ELLS. 

EN MARIO VOL SER LA CLASSE DE LES ESTRELLES PERQUÈ LI AGRADEN, SOBRE TOT "LAS ESTRELLAS FUGACES" 

N'ABRAHAM VOL SER LA CLASSE DELS ROBOTS PERQUE TENEN BOTONS. 

NA YUNE I NA NORA PROPOSEN SE LA CLASSE DELS VIKINGOS PERQUÈ TENEN ESPASES, ESCUTS I CASCS (AMB "COLMILLOS") 

DEMÀ DIJOUS 17 PRESENTARAN LA SEVA PROPOSTA NA MIA. B I NA KIRRA. A VEURE AMB QUÈ ENS SORPRENEN! 
SURTEN IDEAS MOLT ORIGINALS! 
I CAL DIR QUE....
 SÓN UNS VALENTS!!
SORTIR DAVANT TOTS I TOTES I PARLAR EN PÚBLIC NO ES GENS FÀCIL!


SEGUIM AMB MÉS PROPOSTES DE NOMS PER LA CLASSE


NA SOUHAILA VOL SER LA CLASSE DE LES ESTRELLES PERQUÈ QUAN MIRA AL CEL LES POT VEURE
NA MILA VOL SER LA CLASSE DE LES ESTRELLES. ENS HA EXPLICAT QUE LES ESTRELLES PODEN SER MÉS LLUMINOSES I MÉS GROSSES QUE EL SOL! I QUE PODEN TENIR TRES COLORS DIFERENTS SEGONS LA TEMPERATURA: GROC, BLAU O VERMELL.

NA FEDERICA TAMBÉ VOL SER LA CLASSE DE LES ESTRELLES PERQUE BRILLEN MOLT. ENS HA DUIT UN DIBUIX BEN BRILLANT I UN VIDEO AMB MOLTA INFORMACIÓ SOBRE L'ESPAI. 
NA MIA.B VOL SER LA CLASSE DELS PLANETES PERQUÈ, TOT I QUE JA SAP EL NOM DELS PLANETES I ALTRES CURIOSITATS, ELLA VOL APRENDRE MÉS.NA KIRRA VOL SER LA CLASSE DELS "JABALÍS" PERQUÈ TENEN COLMILLOS I CANTEN "HAKUNA MATATA"

LA SETMANA QUE VE SEGUIM AMB MÉS PROPOSTES!

DILLUNS 21 LI TOCA A EN MARC, NA LOLA I NA MIA.M
DIMARTS A NA MARINA I EN DAVID
I DIMECRES A EN MARCOS I EN GRAYSON

NA MIA. M VOL SER LA CLASSE DE LES SIRENES PERQUÈ TENEN COES BRILLANTS, VIUEN AL MAR I DUEN CORONA. 


NA LOLA VOL SER LA CLASSE DE LES PRINCESES PERQUE DUEN ANELLETES I CORONES. 


EN MARC VOL SER LA CLASSE DE LES IGUANES PERQUE QUAN VEUEN UNA "PRESA" MOUEN LA COA I ES MENGEN ELS MOSQUITS. 


EN DAVID VOL SER LA CLASSE DELS MONSTERS PERQUÈ SÓN GROSSOS I "APLASTAN" ALTRES COTXES MÉS VELLS. 


EN MARCOS VOL SER LA CLASSE DELS TRANSFORMERS PERQUÈ SÓN DURS, ESTAN FETS DE METAL I S'AJUDEN ENTRE ELLS. 

EN GRAYSON VOL SER LA CLASSE DELS TIGRES PERQUE PODEN BOTAR MOLT ALT. 


NA MARINA VOL SER LA CLASSE DE LES ESTRELLES PERQUÈ BRILLEN MOLT I LI AGRADARIA TOCAR UNA. TAMBÉ ENS HA EXPLICAT QUE LES ESTRELLES ESTAN MÉS ENFORA QUE LA TERRA. 

Cap comentari:

Publica un comentari