5 ANYS


LES FAMILIES ENS VISITEN

EL DARRER VÍDEO QUE HEM POGUT GAUDIR HA ESTAT EL VIDEO D'EN GRAYSON. AMB ELL HEM CONEGUT MOLTES COSES D'EN GRAYSON! 
 LI ENCANTA NEDAR I LA PIZZA, TAMBÉ MENJAR FRUITA, BALLAR I LA PANTERA NEGRA I SPIDERMAN. A MÉS, ENS VA PRESENTAR A LES SEVES DUES GERMANES GRANS: EN GRAYSON ESTÀ MOLT BEN ACOMPANYAT AMB ELLES!
DESPRÈS DE VEURE EL VÍDEO, EN GRAYSON ENS VA ENSENYAR EL SEU PAS DE BALL... VAM RIURE MOLT!

MOLTES GRÀCIES FAMILIES PER L'ESFORÇ FET! ENS VA AGRADA MOLT!PROJECTE

JA ENS ATRAQUEM A FINAL DE CURS I JA ESTEIM ACABANT EL NOSTRE PROJECTE. JA SABEM LA RESPOSTA A LA NOSTRA PREGUNTA: PERQUÈ EL TAURÓ BALENA TÉ LA BOCA TAN GROSSA? I ESTEIM ACABANT ALGUNES DE LES FEINES QUE ENS HAN ANAT SORGINT DURANT LA NOSTRA INVESTIGACIÓ. 

GRÀCIES AL PROJECTE HEM POGUT VEURE:
- LA DIFERÈNCIA ENTRE UN PEIX I UN MAMÍFER
- VIURE MÉS EXPERIÈNCIES DE MESURA: TROBAR ELS 12M DE LLARG DEL TAURÓ BALENA I L'AMPLADA DE SA BOCA. EL RESULTAT HA ESTAT LA CONSTRUCCIÓ D'UN TAURÓ BALENA DE 12M AMB CARTRÓ I LA CONSTRUCCIÓ DE LA BOCA DEL TAURÓ BALENA A MIDA REAL. 
- DESCOBRIR COM ÉS QUE ELS PEIXOS PODEN NEDAR DAVALL S'AIGUA SENSE OFEGAR-SE.
- CONÈIXER LA SEVA ALIMENTACIÓ: LA QUAL COSA ENS DEIXA MOLT TRANQUILS: NOMÉS MENJA COSETES PETITES DE LA MAR. 
- CONÈIXER COM MENJA I ELS PEIXOS FILTRADORS: ELS QUALS MENJEN SUCCIONANT I FILTRANT EL MENJAR.


CONSELL D'ALUMNES

EL PASSAT 29 D'ABRIL, LES DELEGADES DE CLASSE VAN PRESENTAR AL CONSELL DE PARTICIPACIÓ INFANTIL LA FEINA QUE HEM FET SOBRE ELS RESIDUS. TAMBÉ VAN PRESENTAR LA NOSTRA PROPOSTA: AJUDAR AL POBLE DE SANT LLUIS A REDUIR. 
COM TOT DURANT AQUEST CURS, ENS VA FALTAR EL PODER ANAR AMB ELLES A L'ALBERT CAMÚS I VIURE EN PRIMERA PERSONA S'EXPERIÈNCIA, TOT RECOLZANT A NA LOLA I NA MILA. PERÒ, TOT I AIXÒ, QUAN LES VAM VEURE DES DE SA CLASSE EXPOSAR LA NOSTRA FEINA, HI HAVIA UN SILENCI ABSOLUT. I, QUAN VAN ACABAR, LA CLASSE LES VA FER UN APLAUDIMENT D'AQUELLS QUE NO ACABEN... EMOCIONANT! 
GRÀCIES A NA MILA I NA LOLA PER PRESENTAR LA NOSTRA FEINA TAN BÉ I SER TAN VALENTES! I GRÀCIES A TOT EL GRUP PER LA FEINA FETA I RECOLZAR A LES SEVES COMPANYES!!LES FAMILIES ENS VISITEN ONLINE

DURANT AQUESTES SETMANES HEM VIST GAIREBÉ TOTS ELS VOSTRES VIDEOS. ENS ENCANTA VEURE LES HABITACIONS DELS NOSTRES COMPANYS I COMPANYES, ELS SEUS JUGUETS... ENS CRIDA MOLT L'ATENCIÓ QUE COMPARTIM MÉS COSES DELS QUE PENSEM: ELS MATEIXOS JUGUETS, GAIREBÉ TOTS TENIM ALGUN ANIMAL A CASA, ETC. 

ELS DARRERS VIDEOS QUE EM VIST HAN ESTAT ELS VIDEOS DE...

NA NORA I NA YUNE HAN ESTAT LES DARRERES EN MOSTRAR EL SEU VÍDEOS. ENS VAN MOSTRAR EL SEU ESTUDI A ON DORMEN JUNTES. TAMBÉ VAM CONÈIXER EL SEU CA, EN TOKIO I TOTA LA SEVA FAMILIA. ENS VA CRIDAR L'ATENCIÓ ELS SEUS DOS GERMANS: SÓN MOLT GROSSOS! DIEN. TAMBÉ LA SEVA CASA DE L'ARBRE I LES MANDUIXES AMB NATA... MOLTS VAN DIR QUE TAMBÉ ELS AGRADAVA MOLT!

NA NORA I NA YUNE ENS VAN PROPOSAR FER DIBUIXETS A PAPERETS I ENS VAN ENSENYAR COM DIBUIXEN ELLES LES ESTRELLES. 

MOLTÍSSIMES GRÀCIES FAMILIA!!!NA MIA I NA LOLA ENS VAN MOSTRAR EL SEU ESTUDI PER DORMIR, EL SEU ESTUDI PER JUGAR I EL SEU PATI, A ON ELS AGRADA MOLT FER CABANES, SEMBRAR AL SEU HORT I VOLAR... AMB ES COLUMPIO I EL SEU ENGRONXADOR. TAMBÉ ENS VAN EXPLICAR TOT EL QUE ELS AGRADA FER: BALLAR, LLEGIR, FER WINDSURF... PER ACABAR ENS VAN PROPOSAR FER UNA ACTIVITAT DE SEGUIR NÚMEROS I DIBUIXAR UN POLLET. 

MOLTES GRÀCIES FAMILIES!!! ENS HA AGRADAT MOLT CONEIXER UN POC MÉS A NA MIA I NA LOLA!!


DURANT EL MES D'ABRIL TAMBÉ HEM VIST EL VIDEO 
D'EN MARCOS. 
EN MARCOS ENS VA VOLER MOSTRAR LA SEVA ZONA DE JOCS I MOLTS DELS SEUS JUGUETS PREFERITS: ELS HOTWHEELS, ELS TRANSFORMERS, SPIDERMAN... TAMBÉ ENS VA PRESENTAR A LA SEVA FAMILIA I EL SEU CA, NA MIA. TAMBÉ VAM PODER VEURE EL SEU PATI I EL SEU ESTUDI! EN MARCOS ENS VA CONTAR EL SEU CONTE PREFERIT: "SHH! TENIM UN PLA".

DESPRÈS ENS VA PROPOSAR QUE TOTS I TOTES EXPLIQUESSIM TRES COSES POLIDES QUE ENS HAGUÈS PASSAT AQUELL DIA. VA SER MOLT XULU ESCOLTAR AQUELLES COSES BONIQUES QUE ENS HAVIA PASSAT EL DIA D'ABANS. 

MOLTES GRÀCIES FAMILIA PER OBRIR-NOS CASA VOSTRA!

TAMBÉ HEM VIST EL VIDEO D'EN DAVID. D'EN DAVID VAM CONÈIXER QUE VIU MOLT A PROP DE LA MAR. AIXÒ ENS VA SOBTAR: PENSÀVEM QUE EN DAVID VIVIA A UN VAIXELL!! TAMBÉ ENS VA AGRADAR MOLT EL TOBOGAN D'EN DAVID PERQUÈ VAN TROBAR QUE ERA MOLT GROS I EL SEU BOTI-BOTI PLE DE GLOBUS. EN DAVID TAMBÉ ENS VA MOSTRAR MOLTS DELS SEUS JUGUETS I COM JUGAVA A LA PLATJA AMB UN AMIGUET SEU.

MOLTISSIMES GRÀCIES PEL VIDEO FAMILIA!!! 


 
NA MARINA, AMB EL SEU VÍDEO, ENS VA MOSTRAR CASA SEVA I TOTS ELS ANIMALS QUE TENEN! EL SEU HORT I EL SEU PATI... ENS VA ENCANTAR EL TOBOGÁN! TAMBÉ VAM VEURE EL SEU ESTUDI PER JUGAR I L'HABITACIÓ ON DORM AMB EL SEU GERMÀ I ELS SEUS CONTES PREFERITS ENTRE ALTRES. NA MARINA TAMBÉ ENS VA MOSTRAR LA PRIMERA MEDALLA QUE VA ACONSEGUIR A GIMNÀSIA RÍTMICA.  

DESPRÈS NA MARINA ENS VA VOLER EXPLICAR EL SEU CONTE PREFERIT "TELMA, EL UNICORNIO" I ENS VA FER FER UN POC DE GIMNÀSIA RITMICA. MOLTES GRÀCIES FAMILIA!! 

DURANT EL MES DE MARÇ VAM VEURE...

EL VIDEO DE NA KIRRA QUI ENS HA MOSTRAT LA SEVA HABITACIÓ I TAMBÉ ELS SEU BEBÉ QUE FA PIPI, ENS VA FER MOLTA GRACIA. TAMBÉ ENS VA MOSTRAR EL SEU PATI I LA SEVA PISCINA: I COM NEDA I BUCEJA! ENS VA AGRADAR MOLT!

DESPRÈS NA KIRRA ENS VA MOSTRAR UN BALL I ENS VA FER BALLAR AL RITME DE LA CANÇÓ "JERUSALEMA". MOLTES GRÀCIES FAMILIA! ARA QUAN SENTIM SA CANÇÓ TOTS I TOTES BALLEM!TAMBÉ VAM VEURE EL VIDEO D'EN CONAN. EN CONAN ENS VA PRESENTAR A TOTA LA SEVA FAMILIA ENS VA MOSTRAR EL SEU PATI I ALGUNS DELS SEUS ARBRES FRUITERS. TAMBÉ LA SEVA HABITACIÓ, A ON ENS VA IMPRESSIONAR LA SEVA TAULA DE LEGOS!! TAMBÉ LA PEIXERA, A ON JUGA AMB LA SEVA FAMILIA. 

DESPRÈS EN CONAN ENS VA PROPOSAR FER UN BÒTIL DELS ENCANTERIS. TOTS I TOTES VAM PARTIR BEN FELIÇOS AMB EL NOSTRE BÒTIL. MOLTISSIMES GRÀCIES FAMILIA PER OBRIR-NOS CASA VOSTRE!
AL MES DE MARÇ TAMBÉ VAM VEURE EL VIDEO DE NA FEDERICA. AMB EL SEU VIDEO VAM PODER VEURE ON DORM, I TOTS ELS SEUS JUGUETS DE BEBES, LA CUNA TAN GROSSA QUE TÉ PER JUGAR I SEU "TOCADOR" ENS VA ENCANTAR. TAMBÉ EL SEU PATI AMB UN COLUMPIO I LA ZONA PER FER "ASADOS". PERÒ TOTS VAN PARAR MOLTA ATENCIÓ QUAN NA FEDERICA I SEL SEU GERMÀ VAN EXPLICAR COM EXPLOTEN ELS VOLCANS I VAN FER L'EXPERIMENT... TOT D'UNA VAN VOLER PROVAR DE FER-HO A LA CLASSE! 

GRÀCIES FAMILIA!!! COM SEMPRE, VAN GAUDIR MOLT!


EN MARC TAMBÉ ENS VA OBRIR LES PORTES DE CASA SEVA DURANT EL MES DE MARÇ. EN MARC ENS VA ENSENYAR EL SEU BOTI-BOTI, EL SEU SUPER-COLUMPIO I LA SEVA HABITACIÓ AMB ELS SEUS JUGUETS. TAMBÉ ENS VA PRESENTAR A EN NÚVOL, L'ASSE D'UN VECÍ I LES SEVES GALLINES. TAMBÉ EL VAM "ACOMPANYAR" D'EXCURSIÓ A UNA NAVETA QUE QUEDA APROP DE CASA SEVA I DES D'ON POT VEURE LA MOLA I EL MAR.

DESPRÈS EN MARC ENS VA PROPOSAR FER UN IMAN AMB MATERIALS REUTILITZATS: AMB UN TAP, UN IMA, CARTRÓ I UNA FOTO. MOLTES GRÀCIES FAMILIA PER DEIXAR-NOS CONÈIXER MES A EN MARC! EN MARC ESTAVA ENCANTAT I ES VA DIVERTIR MOLT AMB ELS EFECTES ESPECIALS DEL VIDEO. 
TAMBÉ VAM VEURE EL VIDEO DE NA DUNA. ELLA ENS VA PRESENTAR LA SEVA FAMILIA ENS VA ENSENYAR LES SEVES DUES CASES. ENS VA FER MOLTA GRÀCIES VEURE A NA DUNA FENT EL BON DIA AMB ELS SEUS BEBES. TAMBÉ ENS VA AGRADAR MOLT LA BOLLA DE L'UNICORNI I LES ESTRELLES DEL SEU ESTUDI. TAMBÉ TOTA LA SEVA SALA DE JOCS I... EL SEU LLOC SECRET!!! 

DESPRÈS NA DUNA ENS VA PROPOSAR FER UN INSECTE REUTILITZANT ROLLOS DE PAPER DE WÀTER. VAM FER UNA XALADA!!! MOLTISSIMES GRÀCIES FAMILIA!!

LES FAMILIES ENS VISITEN ONLINE

SEGUIM AMB L'ACTIVITAT DE LES FAMÍLIES ENS VISITEN. 

LA SETMANA PASSADA VAM VEURE EL VIDEO D'EN MARIO I N'ABRAHAM. ENS VAN FER UN GRAN TOUR PER CASA SEVA, VAM VEURE ON DORMEN, ELS CONTES QUE ELS AGRADA LLEGIR, COM TOQUEN EL PIANO... I SA TANCA DE S'AVIA I L'AVI AMB TOTES LES SEVES "GUARIDES"!! QUINA XALADA!

A CLASSE HEM EXPLICAT ES CONTE DE "EL FIL INVISIBLE" UNA HISTÒRIA MOLT POLIDA QUE EN MARIO I N'ABRAHAM HAN LLEGIT A CASA. AHIR DILLUNS, VAM VEURE EL VIDEO DE NA SOUHAILA. NA SOUHAILA ENS VA PRESENTAR A LA SEVA FAMILIA: LA SEVA MARE, NAIMA, EL SEU PARE, MBAREK, ELS SEUS DOS GERMANS GRANS, N'ABDULAH I N'AHMED. I TAMBÉ ENS VA PRESENTAR ALGUNS AMICS SEUS:  N'ISAAC I EN TOFUL. DE NA SOUHAILA VAM VEURE TOTES LES SEVES BARBIES, LA SEVA PILOTA AMB UN UNICORNI I QUE LI AGRADA MAQUILLAR-SE I CUINAR. A NA SOUHAILA TAMBÉ LI AGRADA MOLT LA GIMNÀSIA RITMICA.

GRÀCIES FAMILIA! A LA CLASSE ENS PINTAREM TAMBÉ LA CARA I SEGUR QUE RIUREM MOLT!


AVUI HEM VIST EL VIDEO DE NA MIA. B. NA MIA ENS HA MOSTRAT TOTA LA SEVA CASA: EL SEU ESTUDI, DEL QUE ENS HA SORPRÈS QUE TINGUES TANS PELUXOS!, EL PETIT GIMNÀS A ON ENTRENA AMB EL SEU PARE, EL MENJADOR A ON JUGA A JOCS DE TAULA, EL PATI AMB JARDÍ A ON TÉ CACTUS I PEDRES... 
EN ACABAR EL VIDEO, NA MIA.B ENS HA ENSENYAT UN EXERCICI QUE FA A CASA AMB UNA BARRA. HA ESTAT MOLT DIVERTIT!!! 

MOLTES GRÀCIES FAMILIA PER OBRIR-NOS CASA VOSTRE!

CARNAVAL

AQUESTA SETMANA HEM FET UNA XALADA AMB LES NOSTRES DISFRESSES I LES VISITES D'EN CARNESTOLTES. AQUÍ TENIU UN PARELL DE FOTOS PERQUÈ VEIEU COM ESTÀVEM TOTS DE GUAPOS I GUAPES.


LES FAMILIES ENS VISITEN "ONLINE"

A LA CLASSE DEL MÓN JA HEM INICIAT L'ACTIVITAT DE LES FAMÍLIES ENS VISITEN. UNA ACTIVITAT PRÒPIA DE LA CLASSE DE 6è EI. ENGUANY, NOS ENS PODEU VISITAR, PERÒ AMB ELS VIDEOS QUE ESTEIS PREPARANT ENS HO PASSAM MOLT BÉ!! I ENS AJUDA MOLT A CONEIXER-NOS MÉS!

LA SETMANA PASSADA VAM GAUDIR DEL VÍDEOS DE N'ERIK. 

AIXÍ D'ATENTS ESTAVEN... I EL VAM VEURE 3 VEGADES!!!
DE N'ERIK VAM PODER VEURE ON DORM, QUE TE UN PLANETARI, QUE EL SEU JOC PREFERIT ÉS UN JOC DE MÈRVILS I QUE TÉ MOLTS ANIMALS, ALS QUALS CUIDA MOLT BÉ! TAMBÉ ENS VA SORPRENDRE VEURE COM ENCENIA UN FOC... PERÒ DESPRÈS ENS VA CONFESAR QUE EL PAPI LI HAVIA AJUDAT. GRÀCIES FAMILIA!!! ENS HA AGRADAT MOLT!!!!


AVUI HEM VIST EL VIDEO DE NA MILA.

ENS HA AGRADAT MOLT I HEM RIGUT MOLT AMB NA MILA. HEM VIST QUE SAP PATINAR MOLT BÉ, TAMBÉ EM CONEGUT EL SEU ESTUDI, ALLÀ ON DORM I A ON JUGA AMB ELS SEUS JUGUETS PREFERITS: ELS CAVALLS I ELS UNICORNIS. TAMBÉ ENS HEM FIXAT QUE TÉ UNA CASETA FETA AMB CARTRÓ I QUE EL PAPÁ LI PARLA FRANCÉS I LA MAMÁ CROATA. A NA MILA LI AGRADA LLEGIR I BALLAR. LLAVORS HEM ACABAT TOTS BALLANT AL RITME DE LA MÚSICA DEL VÍDEO... I ENS HEM ESGAVELLAT UNA ESTONA! HO HEM PASSAT MOLT BÉ! 
MOLTES GRÀCIES FAMILIA!!

LITERATURA INFANTIL
AQUEST TRIMESTRE, A LA CLASSE DEL MÓN, TREBALLAREM ELS POEMES. HEM COMENÇAT PER APRENDRE UNA PART D'UN POEMA D'EN MIQUEL MARTÍ  I POL QUE ES TITULA "FEBRER". EL POEMA DIU:

EL SEGON MES DE L'ANY
ÉS CURT DE TALLA
PERÒ TÉ UN AL·LICIENT 
PER LA QUITXALLA
I ÉS QUE, QUAN LI CANTEN
LES ABSOLTES
ARRIBA EN CARNESTOLTES
LLAVORS, TAN SI FA BO,
COM SI FA FRESCA
TOTHOL SOL PREPARAR-SE 
PER FER GRESCA
(...)

UN POEMA QUE ENS INTRODUEIX LA PROPERA FESTA QUE "CELEBRAREM": CARNAVAL. 

PER ALTRA BANDA, TAMBÉ HEM COMENÇAT A POSAR CARA A ESCRIPTORS I IL·LUSTRADORS D'ALGUNS DELS CONTES QUE CONTEM A LA CLASSE I ENS AGRADEN. HEM COMENÇAT PER CONÈIXER A EN CHRIST HAUGTON, AUTOR D'ALBUMS IL·LUSTRATS COM "OH NO LUCAS!" (ACTUALMENT, "EM PORTARÉ MOLT BÉ"), "SHH! TENIM UN PLA" , "BONA NIT A TOTHOM" I "UN POCO PERDIDO".

HORT
JA HEM COMENÇAT A COLLIR HORTALISSES DE S'HORT.
JA HEM COLLIT UNA LLETUGA I AMB ELLA VAM FER UNA ENSALADA BONISSIMA. LI VAM AFEGIR: BLAT D'INDI, PANSES, OLIVES, TONYINA I PASTANAGA. 

TAMBÉ HEM COLLIT DUES ENDIVIES

PER ANAR A S'HORT FEM DOS GRUPS. MENTRE UN GRUP VA AMB N'IRENE A S'HORT, L'ALTRE QUEDA A LA CLASSE I FEM ALGUNA ACTIVITAT: CUINEM, FEM DIBUIXOS CIENTÍFICS, CLASSIFIQUEM HORTALISSES SEGONS LA SEVA FUNCIÓ, LLEGIM, ESCRIVIM...
NICARAGUA

LA NOSTRA ESCOLA ESTÀ AGERMANADA AMB L'ESCOLA "CRISTO REY" SAN LUCAS, A NICARAGUA, A TRAVÉS DE LA XARXA DE CENTRES COOPERANTS. DURANT EL MES DE GENER ELS HEM ESCRIT UNA CARTA PER PRESENTAR-NOS. 


GRUPS COOPERATIUS

ELS NOSTRES GRUPS JA TENEN NOM. PER ARRIBAR A AQUESTS NOMS VAM FER UNA DINÀMICA SENZILLA A ON HAVIEM DE DIR COSES QUE ENS AGRADAVEN: EL NOSTRE COLOR I ANIMAL PREFERIT I QUÈ ENS AGRADA MÉS FER. A PARTIR DE LES RESPOSTES COMPOSEN NOMS PEL GRUP... I TOTS HAVIEN DE VENIR D'ACORD AMB EL NOM QUE POSAVEN AL GRUP.


TEATRE H2O

I DIVENDRES VEM ASSISTIR A L'ESPECTACLE DE H2O QUE ES FEIA AL TEATRE PRINCIPAL DE MAÓ DES DE LA CLASSE! UN ESPECTACLE QUE ENS VOL CONSCIENCIAR SOBRE EL PROBLEMA QUE TENIM AMB ELS PLÀSTICS I LA MAR. 


TEATRE: LA FIGA PRESUMIDA

EL PASSAT DIMECRES 18 DE NOVEMBRE VEM VEURE L'OBRA DE "LA FIGA PRESUMIDA". UNA OBRA DE TEATRE QUE ENS EXPLICA LA DIFERÈNCIA ENTRE ELS FRUITS D'HORT ECOLÒGIC I DE TEMPORADA I ELS FRUITS D'HIVERNADERS. ENS SERVIRÀ PER ENCETAR EL TEMA DE SOBIRANIA ALIMENTÀRIA. 

CANÇONS

AQUESTES SETMANES ESTEIM CANTANT MOLT A SA CLASSE DEL MÓN. AQUÍ TENIU LES CANÇONS QUE ESTEM ESCOLTANT I APRENENT. 
 
AMB NA CARMEN TAMBÉ HEM COMENÇAT A PRACTICAR LA NADALA D'ENGUANYLA SETMANA PASSADA VAM CELEBRAR LA FESTA DE TOT SANTS PREPARANT I MENJANT BUNYOLS! VAM FER UNA XALADAA TRAVÉS D'AQUESTA FESTA HAN SORGIT DIFERENTS QÜESTIONS QUE ENS AJUDEN A TREBALLAR CONTINGUTS CURRICULARS. ESTEM TREBALLANT:

- LA RECEPTA: HEM FET ACTIVITATS DE LECTURA I ESCRIPTURA A PARTIR DE LA RECEPTA
- ELS NUMEROS AMAGATS: HEM DESCOBERT LES BALANCES I HEM DESCOBERT QUE LES LINIES TENEN NUMEROS AMAGATS. 
- COMPTATGES: HEM FET COMPTATGES PER SABER QUANS BUNYOS HAVIEM D'ENCOMENAR PER GRUPS COOPERATIUS. HEM COMPROVAT QUE HI HA SITUACIONS A ON CAL COMPTAR DE 2 EN 2, 10 EN 10 O 100 EN 100. AIXÍ, PER TROBAR NUMEROS AMAGATS A LES BALANÇES CAL COMPTAR I NO HEM DE COMPTAR D'UN EN UN..

- EL LLEVAT: HEM FET EXPERIMENTS PER COMPROVAR QUINA ÉS LA FUNCIÓ DEL LLEVAT. PROJECTE

DIJOUS PASSAT ENS VA VISITAR UN GRAN CIENTÍFIC: N'EINSTEIN.
I, COM A GRAN CIENTÍFIC, ES FA MOOOOLTES PREGUNTES. ES FA TANTES PREGUNTES QUE HA IDEAT UNA MANERA DE CLASSIFICAR-LES I NO FER-SE UN EMBOLIC: FICAR LES SEVES PREGUNTES EN DOS POTS. 

A UN POT POSA LES PREGUNTES FÀCILS, QUE SÓN LES QUE PODEM CONTESTAR AMB UN SÍ O AMB UN NO. PER EXEMPLE: LES BALENES PODEN RESPIRAR FORA DE S'AIGUA? EL SOL ÉS DE COLOR GROC?

I A L'ALTRE POT POSA LES PREGUNTES DIFÍCILS. AQUESTES PREGUNTES SÓN LES QUE GENEREN HIPÒTESIS I INVESTIGACIONS. PER EXEMPLE: PERQUÈ NO S'OFEGUEN LES BALENES? PER QUÈ QUAN ES DE DIA NO PUC VEURE LES ESTRELLES? 

DESPRÈS, VAM JUGAR A UN JOC: ENDEVINAR AMB EL TACTE I ELS ULLS TAPATS QUIN OBJECTE HI HAVIA A UNA BOSSA. PROVAVEM DE FER PREGUNTES FÀCILS I DIFÍCILS.... QUÈ COMPLICAT!!!!

LA CLASSE DEL MÓN

COM JA SABEU PEL MAIL QUE VAM ESCRIURE...

HOLA

JATANIMNOMDECLASE

SOMLACLASEDELMON

ADEU

FILLETSIFILLETESDELMON

JA TENIM NOM DE CLASSE!!!! SOM ELS FILLETS I LES FILLETES DE LA CLASSE DEL MÓN

Descubrenos En Nuestro Mundo Infantil on Twitter: "Ajjajajjaja  #Mundoinfantil #niños #niñas #amigas❤ #amor #Infancia #padres #teamomamá  #okchicas #felicidad #frases #keilyjenner #vida #mamas #makeup #queen  #memes #adorable #niñorata… https://t.co ...

LA HISTÒRIA DE COM VA SORGIR ÉS MOLT POLIDA... EN RESUM:

UN COP VAM FER LA VOTACIÓ, EL RESULTAT VA SER MOLT IGUALAT. HI HAVIA MOLTS NOMS QUE TENIEN ENTRE 6 I 8 VOTS... LLAVORS VAIG PROPOSAR REPETIR LA VOTACIÓ PERÒ FENT GRUPS. PER EXEMPLE: L'UNIVERS INCLOURIA LES ESTRELLES I ELS PLANETES, ELS ANIMALS SALVATGES A TOTS ELS ANIMALS, ETC. 
LLAVORS UN GRUPET D'INFANTS VA PROPOSAR FER UN SUPERGRUP: EL MÓN. LA FRASE EMPRADA VA SER:

I PERQUÈ NO SOM LA CLASSE DEL MÓN? PERQUÈ AL MÓN HI HA DE TOT... A MÉS, AIXÍ PODEM APRENDRE UN POC DE TOT. 

I, INCREIBLE! PERÒ TOTS I TOTES VAN COMENÇAR A CRIDAR: SIII!! SIII!! I TOTS I TOTES VAN VENIR D'ACORD EN SER LA CLASSE DEL MÓN. 

I AIXÍ VA SER COM VA SORGIR EL NOSTRE NOM DE CLASSE. POLIT, O NO? 

AQUESTA SERÀ LA NOSTRA CANÇÓ!


RACONS

LA NOSTRA CLASSE S'ORGANITZA PER RACONS, ELS QUALS ESTAN DISSENYATS PER APRENDRE DIFERENTS HABILITATS I CONTINGUTS. US DEIXO ALGUNES FOTOS: AIXÍ JUGUEM A RACONS A L'AULA DEL MÓN!

US DEIXO AQUÍ TAMBÉ L'HORARI DE LA NOSTRA CLASSE

LA TARDOR

LA TARDOR JA ÉS AQUÍ... I NOSALTRES APRENEM AQUEST POEMA TAN BONIC!AQUESTS SOM NOSALTRES!

ARA SÍ... AQUÍ TENIU SA FOTO DEL NOSTRE GRUP! 
SORTIM TOTS MOLT AFAVORITS... NO TROBEU?
BON INICI DE CURS!!!
INICIEM UN CURS ATÍPIC, COMPLICAT I INCERT.. PERÒ AMB ÀNIMS I IL·LUSIÓ!! JA SABEU... JUNTS TIRAREM ENDAVANT!
FELIÇ CURS 20/21!!

REUNIÓ FAMILIES

AQUÍ US DEIXO LA PRESENTACIÓ QUE VEM VEURE DIJOUS DIA 3 A LA REUNIÓ DE FAMILIES. QUALSEVOL DUBTE EM PODEU ESCRIURE AL CORREU.CANÇÓ BON DIA

TOTS CONEIXEU JA LA CANÇÓ DEL BON DIA I DELS DIES DE LA SETMANA, PERÒ PER SI ALGÚ LA VOL O NO HO SAP... AQUÍ LA TENIU!LA PAPALLONA D'AUSTIN

AQUESTS DIES HEM VIST UN VIDEO QUE CONTA LA HISTÒRIA D'UN FILLET QUE ES DEIA AUSTIN I QUE TENIA 6 ANYS. A LA CLASSE DE N'AUSTIN VOLIEN ESTUDIAR LES PAPALLONES I A ELL LI VA TOCAR FER UN DIBUIX CIENTÍFIC D'UNA PAPALLONA TIGRE. EL VIDEO PARLA DE COM N'AUSTIN VA MILLORAR MOLTÍSSIM EL SEU DIBUIX GRÀCIES ALS CONSELLS DELS SEUS COMPANYS I COMPANYES. 
UN VIDEO QUE ENS FA PENSAR EN LA IMPORTÀNCIA D'ESFORÇAR-SE I PERSEVERAR, PERÒ TAMBÉ DE LA IMPORTÀNCIA DEL GRUP DE COMPANYS I COMPANYES (I LA MESTRA) PER APRENDRE... PER PROGRESSAR. AQUEST ÉS EL CLIMA QUE ENS AGRADARIA TENIR A LA CLASSE. PROPOSTES DE NOM PER LA CLASSE

DURANT AQUESTS DIES FEM LES NOSTRES PROPOSTES DE NOM PER LA CLASSE... 


ERIK ENS HA PROPOSAT EL NOM DE GUEPARD PERQUÈ CAÇA I PERQUÈ POT CÒRRER MOLT RÀPID. 

EN CONAN ENS PROPOSA SER LA CLASSE DELS GEGANTS DE PEDRA PERQUÈ SÓN ELS GEGANTS MÉS GROSSOS QUE EXISTEIXEN. 

NA DUNA PROPOSA SER LA CLASSE DELS PEIXOS PERQUÈ TENEN MOLTS DE COLORS I VOL APRENDRE MÉS COSES SOBRE ELLS. 

EN MARIO VOL SER LA CLASSE DE LES ESTRELLES PERQUÈ LI AGRADEN, SOBRE TOT "LAS ESTRELLAS FUGACES" 

N'ABRAHAM VOL SER LA CLASSE DELS ROBOTS PERQUE TENEN BOTONS. 

NA YUNE I NA NORA PROPOSEN SE LA CLASSE DELS VIKINGOS PERQUÈ TENEN ESPASES, ESCUTS I CASCS (AMB "COLMILLOS") 

DEMÀ DIJOUS 17 PRESENTARAN LA SEVA PROPOSTA NA MIA. B I NA KIRRA. A VEURE AMB QUÈ ENS SORPRENEN! 
SURTEN IDEAS MOLT ORIGINALS! 
I CAL DIR QUE....
 SÓN UNS VALENTS!!
SORTIR DAVANT TOTS I TOTES I PARLAR EN PÚBLIC NO ES GENS FÀCIL!


SEGUIM AMB MÉS PROPOSTES DE NOMS PER LA CLASSE


NA SOUHAILA VOL SER LA CLASSE DE LES ESTRELLES PERQUÈ QUAN MIRA AL CEL LES POT VEURE
NA MILA VOL SER LA CLASSE DE LES ESTRELLES. ENS HA EXPLICAT QUE LES ESTRELLES PODEN SER MÉS LLUMINOSES I MÉS GROSSES QUE EL SOL! I QUE PODEN TENIR TRES COLORS DIFERENTS SEGONS LA TEMPERATURA: GROC, BLAU O VERMELL.

NA FEDERICA TAMBÉ VOL SER LA CLASSE DE LES ESTRELLES PERQUE BRILLEN MOLT. ENS HA DUIT UN DIBUIX BEN BRILLANT I UN VIDEO AMB MOLTA INFORMACIÓ SOBRE L'ESPAI. 
NA MIA.B VOL SER LA CLASSE DELS PLANETES PERQUÈ, TOT I QUE JA SAP EL NOM DELS PLANETES I ALTRES CURIOSITATS, ELLA VOL APRENDRE MÉS.NA KIRRA VOL SER LA CLASSE DELS "JABALÍS" PERQUÈ TENEN COLMILLOS I CANTEN "HAKUNA MATATA"

LA SETMANA QUE VE SEGUIM AMB MÉS PROPOSTES!

DILLUNS 21 LI TOCA A EN MARC, NA LOLA I NA MIA.M
DIMARTS A NA MARINA I EN DAVID
I DIMECRES A EN MARCOS I EN GRAYSON

NA MIA. M VOL SER LA CLASSE DE LES SIRENES PERQUÈ TENEN COES BRILLANTS, VIUEN AL MAR I DUEN CORONA. 


NA LOLA VOL SER LA CLASSE DE LES PRINCESES PERQUE DUEN ANELLETES I CORONES. 


EN MARC VOL SER LA CLASSE DE LES IGUANES PERQUE QUAN VEUEN UNA "PRESA" MOUEN LA COA I ES MENGEN ELS MOSQUITS. 


EN DAVID VOL SER LA CLASSE DELS MONSTERS PERQUÈ SÓN GROSSOS I "APLASTAN" ALTRES COTXES MÉS VELLS. 


EN MARCOS VOL SER LA CLASSE DELS TRANSFORMERS PERQUÈ SÓN DURS, ESTAN FETS DE METAL I S'AJUDEN ENTRE ELLS. 

EN GRAYSON VOL SER LA CLASSE DELS TIGRES PERQUE PODEN BOTAR MOLT ALT. 


NA MARINA VOL SER LA CLASSE DE LES ESTRELLES PERQUÈ BRILLEN MOLT I LI AGRADARIA TOCAR UNA. TAMBÉ ENS HA EXPLICAT QUE LES ESTRELLES ESTAN MÉS ENFORA QUE LA TERRA. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada