5 ANYS

LES FAMÍLIES ENS VISITEN: ALEXIA

N’ANA I N’EDGAR, ELS PARES DE N’ALEXIA, HAN VINGUT A LA NOSTRA CLASSE I ENS HAN EXPLICAT DE QUÈ FAN FEINA: ELLA ÉS MESTRA I ELL FUSTER. ENS PROPOSEN FER UNA MANUALITAT QUE UNEIX LES SEVES PROFESSIONS: UNA AVIONETA DE  FUSTA AMB UNA PINÇA D’ESTENDRE I PALETS. ENS HEM ORGANITZAT PER GRUPS PER PINTAR I DECORAR ELS PALS I LES PINCES. N’EDGAR I N’ANA HAN ENGANXAT LES DIFERENTS PARTS AMB SILICONA I ENS HI HAN POSAT UN IMANT, AIXÍ PODREM PENJAR LA NOSTRA AVIONETA.

A TOTS ENS HA ENCANTAT AQUESTA ACTIVITAT I, A MÉS, COM QUE SOM LA CLASSE DELS AVIONS ENS HEM SENTIT MOLT IDENTIFICATS I ENS HA FET MOLTA IL·LUSIÓ!





LES FAMÍLIES ENS VISITEN: MIREIA I ISONA

ELS PARES DE NA ISONA I NA MIREIA, EN PACO I NA MIREIA, ENS HAN CONVIDAT A VISITAR EL SEU LLOC DE FEINA: EL CENTRE QUE IBANAT TÉ AL COSTAT DE LA FINCA DE S’ARANGÍ, ES MERCADAL. QUAN ARRIBAM BERENAM I JUGAM UN POC AL COSTAT DEL BOSC. SEGUIDAMENT, NA MIREIA I N’ORIOL ENS PARLEN DELS BOSCOS: QUÈ SÓN, PER A QUÈ SERVEIXEN, QUI HI VIU… I ENS RECORDEN QUÈ HEM DE FER PER EVITAR ELS INCENDIS FORESTALS.

AMB TOTA AQUESTA INFORMACIÓ, ENS DISPOSAM A VEURE ALGUNS DELS MITJANS QUE IBANAT FA SERVIR PER A L’EXTINCIÓ DELS INCENDIS: UN CAMIÓ AUTOBOMBA I UN HELICÒPTER! ELS AGENTS FORESTALS ENS MOSTREN COM ES FA SERVIR LA MÀNEGA, I COM FUNCIONA L’HELICÒPTER. QUINA SÚPER EXPERIÈNCIA HEM VISCUT!!




 
 
LES FAMÍLIES ENS VISITEN: IAS


EL PARE DE N’IAS ÉS JARDINER, I HA VINGUT A LA NOSTRA CLASSE PER EXPLICAR-NOS EN QUÈ CONSISTEIX LA SEVA FEINA. A PARTIR D’UN VÍDEO HEM POGUT VEURE COM FA COMPOST AMB RESTES VEGETALS. AMB LA TERRA QUE SORTIRÀ (4 ANYS DESPRÉS D’INICIAR EL PROCÉS), PODEM SEMBRAR!

UNS DIES ABANS NA MARIAJO, LA SEVA MARE, ENS DU UNS TESTOS PETITS PERQUÈ ELS PUGUEM DECORAR. ACORDAM QUE HI DIBUIXAREM UNA CARA, DE MANERA QUE QUAN CREIXIN LES PLANTES QUE SEMBRAREM AMB N’IAS, SIGUIN ELS SEUS CABELLS.

QUINA FORMA MÉS DIVERTIDA DE TENIR PLANTES A CASA!





ANIVERSARIS DEL MES DE MAIG

EN KAI I EN SIMÓN ABRAM JA TENEN 6 ANYS!! MOLTES FELICITATS ALS DOS!!




LES FAMÍLIES ENS VISITEN: NICOLE

EN CARLOS, EL PARE DE NA NICOLE ÉS ELECTRICISTA I HA VINGUT A LA NOSTRA CLASSE PER EXPLICAR-NOS QUINA ÉS LA SEVA FEINA. ENS HA PARLAT SOBRE QUÈ ÉS L’ELECTRICITAT, D’ON VE I PER A QUÈ L’EMPRAM. HO HA FET MITJANÇANT UN MURAL XULÍSSIM QUE HAN PREPARAT ELL I NA NICOLE. HA FET ESPECIAL INCÍS EN LA SEGURETAT: L’ELECTRICITAT TÉ MOLTES AVANTATGES, PERÒ HEM D’ANAR AMB CURA!

PER ACABAR ENS HEM ORGANITZAT EN GRUPS I ENS HA PROPOSAT TRES EXPERIMENTS MOLT MOLT INTERESSANTS!!

HEM FET GRANS DESCOBERTES!!





LES FAMÍLIES ENS VISITEN: ÁLEX

NA VANE I EN JOSE  VÉNEN A L’AULA PER PARLAR DE LA SEVA FEINA COM A POLICIA NACIONAL. MITJANÇANT UNA PRESENTACIÓ ENS EXPLIQUEN QUE EL MÉS IMPORTANT DE LA SEVA FEINA ÉS AJUDAR ELS DEMÉS. TAMBÉ ENS MOSTREN ELS DIFERENTS TIPUS DE POLICIES QUE HI HA I LES SEVES FUNCIONS: DESCOBRIM QUE N’HI HA QUE FAN FEINA SOTA TERRA, I D’ALTRES QUE VAN A CAVALL! TAMBÉ QUE N’HI HA QUE CERQUEN LES EMPREMTES DE LES PERSONES PER DESCOBRIR QUI HA FET UNA MALIFETA.

AL PATI ENS ESPERA UNA SORPRESA: EL COTXE DE POLICIA! ENS EL MOSTREN PER DINS I PER FORA, I HI PODEM ENTRAR! QUINA XALADA.

AL FINAL ENS FAN AJUDANTS DE LA POLICIA I ENS DONEN UN CARNET!!





LES FAMÍLIES ENS VISITEN: LARA

EN MARC I NA MÓNICA, ELS PARES DE NA LARA, ENS HAN EXPLICAT L’AFICIÓ DE LA SEVA FAMÍLIA: FER TEATRE! I PER PODER ENTENDRE-HO MILLOR ENS HAN CONVIDAT A FER UNA VISITA A LA SALA ALBERT CAMÍ!! QUINA SORT PODER VEURE TOTS ELS ESPAIS! HEM VISITAT ELS CAMERINOS, LES ESCALES INTERIORS, L’ESCENARI, ELS LLUMS, ETC.

A MÉS A MÉS, HEM POGUTPROVAR ELS EXERCICIS QUE FAN ELLS ABANS D’ACTUAR, I  HEM FET UN JOC D’ENDEVINAR ANIMALS! QUINA EXPERIÈNCIA FER D’ACTORS I ACTRIUS!





LES FAMÍLIES ENS VISITEN: LLUC

NA MÓNICA, LA MARE D’EN LLUC HA VINGUT A LA NOSTRA CLASSE PER EXPLICAR-NOS QUE ELLA ÉS PERRUQUERA, I QUE UNA DE LES COSES QUE FA ÉS CANVIAR EL COLOR DELS CABELLS DE LA GENT QUE HO DESITJA. ENS PROPOSA UNA ACTIVITAT QUE TOT D’UNA ENS ENTUSIASMA: POSAR-NOS EXTENSIONS DE COLORS! ENS HA DONAT UNA FLOC DE CABELL ROIG A CADASCUN DE NOSALTRES I L’HEM PINTAT D’UN COLOR. DESPRÉS L’HEM DEIXAT UNS MINUTS I NA MÓNICA ELS HA RENTAT I ENS ELS HA POSAT!!!! 






EXCURSIÓ A L'HOSPITAL D'ANIMALS

EL PASSAT 3 DE MAIG VAM ANAR A FER UNA VISITA AL CENTRE DE RECUPERACIÓ D’ANIMALS QUE EL GOB TÉ A CIUTADELLA.

L’ACTIVITAT VA COMENÇAR AMB UNA EXPLIACIÓ, PER PART DE NA MÍRIAM I N’EVARIST, SOBRE QUÈ HI FAN AL CENTRE I QUINS ANIMALS SOLEN TENIR MÉS HABITUALMENT.  ENS VAN EXPLICAR COSES MOLT INTERESSANTS SOBRE LES TORTUGUES I LES ÒLIBES, I EN VAM PODER TOCAR! DESPRÉS VAM PODER FE RUNA VOLTA PEL RECINTE I OBSERVAR ELS DIFERENS ANIMALS QUE HI HAVIA: MUSSOLS, ÀGUILES, XÒRICS, MILANS, TORTUGUES DE TERRA, TORTUGES DE FLORIDA, CALÀPETS… 

PER ARRODONIR LA SORTIDA VAM PODER ANAR FINS AL LABERINT DE LES PEDRERES DE L’HOSTAL QUINA EMOCIÓ QUAN EN VAM PODER SORTIR!!



LES FAMÍLIES ENS VISITEN: LEO

A MARE D’EN LEO ENS EXPLICA QUE A CASA ELS AGRADA MOLT FER MANUALITATS, I ENS PROPOSEN FER-NE UNA QUE FAN SOVINT: POTS DE SAL DE COLORS! ENS EXPLIQUEN QUE A CASA HAN TENYIT LA SAL AMB XOCS DE DIFERENTS COLORS. PER FER AQUESTA ACTIVITAT NECESSITEM MOLTA CALMA I PACIÈNCIA: HEM D’ANAR POSANT LA SAL A POC A POC, SENSE QUE ELS COLORS ES BARREGIN. PERQUÈ ENS SIGUI MÉS FÀCIL, EN LEO HA REPARTIT UNS CONS DE PAPER QUE HAN FET A CASA. QUINS POTS MÉS XULOS QUE ENS HAN QUEDAT!





LES FAMÍLIES ENS VISITEN: SIMÓN ABRAM

EN SIMÓN ABRAM ENS EXPLICA QUE EL SEU PARE VA NÉIXER A ÀFRICA, A UN PAÍS QUE ES DIU BURKINA FASO. JUNTAMENT AMB NA CATI, LA SEVA MARE, ENS EXPLIQUEN ALGUNES PECULIARITATS DEL SEU PAÍS I FEM ESPECIAL ATENCIÓ A LA SEVA MÚSICA: ESCOLTEM ALGUNES CANÓNS QUE ENS HAN ENCANTAT!

N’ABU HA PORTAT DOS INSTRUMENTS TÍPICS DEL SEU PAÍS I EN S EXPLCIA DE QUÈ ESTAN FETS I COM ES TOQUEN. DESPRÉS, TOTS PODEM FER-LOS SONAR UNA ESTONA! QUÈ BÉ HO HEM PASSAT! HEM DESCOBERT MOLTES COSES SOBRE LA CULTURA DEL PARE D’EN SIMÓN ABRAM!!





ANIVERSARI
ABANS D'ANAR DE VACANCES VAM PODER CELEBRAR L'ANIVERSARI DE NA LAIA: JA TÉ 6 ANYS! MOLTÍSSIMES FELICITATS!!!


LES FAMÍLIES ENS VISITEN: LAIA

EL PARE DE NA LAIA FA FEINA DE DISSENYADOR A POU NOU. HA VINGUT A LA NOSTRA CLASSE PER EXPLICAR-NOS QUÈ FA ELL, I QUINES FEINES FAN A LA FÀBRICA ON TREBALLA. PRIMER ENS MOSTRA UN VÍDEO QUE ENS AJUDA MOLT A ENTENDRE ON FA FEINA, I QUIN ÉS EL PROCÉS QUE SEGUEIX LA ROBA QUE ESTAMPEN. DESPRÉS ENS MOSTRA ALGUNS ESTRIS QUE FA SERVIR PER REALITZAR ELS SEUS DIBUIXOS I AL FINAL ENS FA UNA GRAN SORPRESA: HA FET UN DIBUIX REPRESENTATIU PER A LA NOSTRA CLASSE!!!!!! AMB LA SEVA AJUDA L’ESTAMPAM A UNA CARTOLINA. QUINA IL·LUSIÓ ENS HA FET!!!

MOLTES GRÀCIES IVAN!!!





LES FAMÍLIES ENS VISITEN: KILIAN

FEM UNA EXCURSIÓ FINS A L’HIPÒDROM DE MAÓ ON NA LOIDA I N’IÑAKI ENS EXPLIQUEN LA SEVA AFICIÓ AL MÓN DELS CAVALLS: TOTS DOS COMPETEIXEN I TENEN MOLTES COSES PER CONTAR!!! AMB ELLS ANAM A CERCAR DOS CAVALLS, ENS MOSTREN COM ES PREPAREN, COM S’ENGANXA EL CARRO, I ENS DEIXEN PUJAR-HI PER FER UNA VOLTETA! QUINA XALADA QUE HEM FET TOTS I TOTES. 

QUAN ACABAM DE PASSEJAR HEM DE TORNAR ELS CAVALLS AL SEU ESTABLE, DUTXAR-LOS I TAMBÉ ELS DONEN UNA “XUXE” PERQUÈ HO HAN FET MOLT BÉ. QUINA SORTIDA TAN DIVERTIDA QUE HEM FET!!

MOLTES GRÀCIES FAMÍLIA!!!






LES FAMÍLIES ENS VISITEN: OLVIER
REBEM LA VISITA DE NA FRANCIS, QUI ENS EXPLICA QUE ELLA FA DE PEIXATERA, I PERQUÈ PUGUEM VIURE EN PRIMERA PERSONA QUÈ FA, ENS DU DIFERENTS PEIXOS PERQUÈ ELS PUGUEM OBSERVAR, TOCAR, OBRIR…

ENS ORGANITZEM PER GRUPS I NA FRANCIS ASSIGNA UN PEIX A CADA TAULA. ENS DIU EL SEU NOM I L’OBRE. ENS EXPLICA QUÈ HI HA A DINS. DESPRÉS CADA GRUP POT MANIPULAR EL PEIX. TOT D’UNA ENS FA UNA MICA D’ANGUNIA, PERÒ A POC A POC TOTS ENS ANIMEM A INVESTIGAR. QUINES DESCOBERTES QUE HEM FET, UNA XALADA!







LES FAMÍLIES ENS VISITEN: MARCO
AVUI DIJOUS HEM GAUDIT DE LA COMPANYIA DE NA LAYLA, LA MARE D'EN MARCO. ELLA ENS HA EXPLICAT QUE, JUNTAMENT AMB LA SEVA FAMÍLIA, TENEN UN RESTAURANT A ALCAUFAR, QUE OBREN ELS ESTIUS. HEM VIST UN VÍDEO DEL RESTAURANT, I NA LAYLA ENS HA EXPLICAT QUINA ÉS LA FEINA QUE HI FA. TAMBÉ ENS HA FET UNA PROPOSTA MOLT DIVERTIDA: APRENDRE A POSAR LA TAULA!!!! ARA QUE JA SABEM COM ES FA, I TENIM GAIREBÉ 6 ANYS, PODEM AJUDAR A CASA A PREPARAR LA TAULA!!
MOLTES GRÀCIES LAYLA PER VENIR A LA NOSTRA CLASSE, ELS FILLETS S'HO HAN PASSAT MOLT BÉ!




LES FAMÍLIES ENS VISITEN: EINAR
AQUESTA SETMANA VAM RREBRE LA VISITA DE N'ANIKA, LA MAMÀ DE N'EINAR, QUE VA VENIR A LA NOSTRA CLASSE PER EXPLICAR-NOS QUÈ ÉS EL IOGA. TAMBÉ VAM PODER PRACTICAR ALGUNES POSTURES DE IOGA AMB UNES CARTES MOLT XULES!: LES POSTRUES QUE HI SORTIEN ESTAVEN RELACIONADES AMB DIVERSOS ANIMALS. QUINA XALADA QUE VAM FER! PERÒ ENS VAM ADONAR QUE ÉS MOLT DIFÍCIL FER UNA POSTURA, ESTAR TRANQUILS I QUIETS I RESPIRAR DE FORMA CONSCIENT... HAUREM DE FER MÉS PRÀCTIQUES! MOLTES GRÀCIES ANIKA, ENS HAS POSAT A PROVA!




ANIVERSARIS
EN LEO I EN MARCO JA TENEN 6 ANYS! MOLTÍSSIMES FELICITATS A TOTS DOS!!


LES FAMÍLIES ENS VISITEN: CLOE
AHIR MATÍ VAM REBRE LA VISITA D'EN DÍDAC, EL PARE DE NA CLOE. VA VENIR A FER UN TALLER DE BIMBOLLES!!!!
PRIMER ENS VA EXPLICAR QUINS INGREDIENTS HEM DE MESCLAR PERQUÈ ENS SURTIN UNES BOMBOLLES MOLT XULES. SEGUIDAMENT VAM FER PROVES AMB TUBS DE DIFERENTS MESURES: ENS VAN SORTIR MOLTES BIMBOLLES, ALGUNES DE BEN GROSSES!!!! NO PODÍEM ATURAR DE RIURE I CRIDAR! QUINA EMOCIÓ!
ENS VA EXPLICAR, LLAVORS, QUE SI ENS POSAM ROBA DE LLANA O POLAR PODEM JUGAR AMB LES BIMBOLLES SENSE QUE S'EXPLOTIN. QUINA PASSADA!
MOLTES GRÀCIES A EN DÍDAC PER LA SEVA PROPOSTA, ENS VA AGRADAR MOLTÍSSIM A TOTS I TOTES!!







ANIVERSARI
EN LLUC VA SER EL PRIMER DE MARÇ EN FER 6 ANYS. MOLTS D'ANYS LLUC!



ANIVERSARI
NA NICOLE JA TÉ 6 ANYS! AVUI HO HEM POGUT CELEBRAR A L'ESCOLA. MOTLES FELICITATS!



DITA DEL MES DE MARÇ
LES FAMÍLIES ENS VISITEN: ISONA I MIREIA - ELS BOSCOS

EL PASSAT DIMARTS DIA 22 VAM FER UNA ACTIVITAT AMB LA MARE DE NA ISONA I NA MIREIA, JUNTAMENT AMB UN TÈCNIC DE MALLORCA DE LA XARXA FORESTAL, EN PATXI.
ENS VAN EXPLICAR QUÈ SÓN ELS BOSCOS, QUI HI VIU, I PERQUÈ SÓN IMPORTANTS. TOTS I TOTES JA TENÍEM ALGUNES IDEES AL RESEPCTE, PERÒ LA SEVA ACTIVITAT VA SER MOLT ACLARIDORA I VAM PODER RESOLDRE ALGUNS DUBTES. ENTRE TOTS I TOTES VAM DIBUIXAR UN BOSC PER VISUALITZAR QUE ELS ARBRES VIUEN JUNTS, EN COMUNITAT I S'AJUDEN UNS ALS ALTRES.
ENS VAN PROPOSAR UNA ACTIVITAT MOLT XULA: ELABORAR ANIMALETS QUE VIUEN AL BOSC. AIXÍ, DONCS, VAM FER CARAGOLS, SERPS, PORIOLS, PAPALLONES... ENS VAN QUEAR MOLT XULOS!
MOLTES GRÀCIES MIREIA I PATXI PER AQUESTA ACTIVITAT TAN INTERESSANT I MOTIVADORA!



CARNAVAL

DURANT LA SETMANA PASSADA, ELS FILLETS I FILLETES DE TOTA L'ESCOLA VAM CELEBRAR LA FESTA DE CARNAVAL. ENS VAM POSAR SABATES VARIADES, CAPELLS, CORBATES, PIJAMES, DISFRESSES DE SUPERHEROIS... TOTS I TOTES VAM XALAR MOLT!!!!




ANIVERSARIS DE GENER

N'ALEXIA I NA LARA JA TENEN 6 ANYS! MOLTES FELICITATS A LES DUES!!


VISITAM LA DEPURADORA DE SANT LLUÍS

EL PASSAT DIMARTS DIA 15 DE FEBRER, ELS FILLETS I FILLETES DE LA CLASSE VAM FER UNA VISITA A LA DEPURADORA DE SANT LLUÍS PER CONÈIXER DE PRIMERA MÀ COM ES TRACTA L'AIGUA AL NOSTRE MUNICIPI.
VAM DESCOBRIR LES DIFERENTS FASES DE NETEJA DE L'AIGUA, I L'ÚS FINAL QUE SE'N FA. 
VA SER UNA SORTIDA MOLT INTERESSANT, VAM APRENDRE MOLTES COSES.


LES FAMÍLIES ENS VISITEN: EMMA

DILLUNS DIA 7 VAM TENIR LA VISITA DE NA SILIVA, LA MARE DE N'EMMA. ELLES ENS VAN EXPLICAR QUE A CASA SOLEN CUINAR JUNTES, QUE PREPAREN MOLTES RECEPTES ITALIANES! AIXÍ, DONCS, A L'ESCOLA TAMBÉ PREPARAREM UN PLAT TÍPIC ITALIÀ!
VAN DECIDIR FER PANZEROTTO, UNA PASTA SIMILAR A UNA PIZZA, PERÒ FREGIDA. 
NA SÍLIVIA I N'EMMA VAN ANAR EXPLICANT I MOSTRANT QUÈ HAVÍEM DE FER, PASSA PER PASSA. TOTS ELS INFANTS VAN ESTAR SÚPER ATENTS I CONCENTRATS! ENS ENCANTA CUINAR, A LA NOSTRA CLASSE.
EN ACABAR DE PREPAR EL PANZEROTTI, VAM PREPARAR-NOS PER BERENAR... I... ENS VA QUEDAR BONÍSSIM!!!!! FINS I TOT HI VA HAVER INFANTS QUE VAN DEMANAR PER REPETIR!!
MOLTES GRÀCIES SÍLVIA PER LA TEVA PROPOSTA, VA SER MOLT ENCERTADA!!







PRIMER ANIVERSARI DE L'ANY

DIA 4 DE FEBRER NA EMMA VA FER 6 ANYS! MOLTÍSSIMES FELICITATS EMMA!!



LES FAMÍLIES ENS VISITEN: KAI

EL PASSAT DILLUNS DIA 24 VAM TENIR LA VISITA D'EN JUAN, EL PARE D'EN KAI. VA VENIR A EXPLICAR-NOS LA SEVA FEINA COM A PILOT D'AVIÓ D'EMERGÈNCIES.
PRIMER ENS VA PARLAR SOBRE EL FET DE VOLAR, ENS VA MOSTRAR QUINS VAN SER ELS PRIMERS ANIMALS EN FER-HO, I ENS VA EXPLICAR COM I QUAN VAN COMENÇAR A VOLAR ELS HUMANS. SEGUIDAMENT ENS VA EXPLICAR COM FUNCIONA UN AVIÓ (AMB EXPERIMENT INCLÒS) I QUINA ÉS LA SEVA FEINA.
TOTS I TOTES TENÍEM MOLTES PREGUNTES! LES HAVÍEM BEN PREPARAT A CASA: COM FUNCIONA UN AVIÓ? ÉS DIFÍCIL PILOTAR UN AVIÓ? ETS BON PILOT?...
MOLTES GRÀCIES A EN JUAN PER LA SEVA VISITA, ENS VA EXPLIACAR COSES MOLT MOLT INTERESSNTS!




NADAL A L'ESCOLA

DIA 22 DE DESEMBRE VAM ACABAR EL TRIMESTRE AMB UNA VISITA MOLT ESPECIAL! EL PATGE REIAL VA VENIR A RECOLLIR LES CARTES DE LES CLASSES DELS FILLETS I FILLETES D'EDUCACIÓ INFANTIL.






LES FAMÍLIES ENS VISITEN: SERENA 

ABANS D'ACABAR EL PRIMER TRIMESTRE VAM TENIR LA VISITA DE NA SERENA, LA MARE DE NA SERENA. ELLES ENS VAN EXPLICAR QUE A CASA LES AGRADA MOLT FER MÀSCARES DE SUPERHEROIS. ENS VAN MOSTRAR ALGUNES MOSTRS: HULK, SPIDERMAN, BATMAN,... ENS VAN ENCANTAR!!!
LLAVORS ENS VAN PROPOSAR QUE TOTS FESSIM LA NOSTRA MÀSCARA! A TOTS ELS INFATNS DE LA CLASSE ELS VA AGRADAR MOLTISSIM AQUESTA PROPOSTA.
ENS VAN DUR FEINA, LES HAVÍEM DE PINTAR MOLT MOLT BÉ! PERÒ VAN QUEDAR XULÍSSIMES I TOTS I TOTES VAM ESTAR MOLT CONTENTS! GRÀCIES SERENA!!







ANIVERSARIS DE NOVEMBRE

MOLTS D'ANYS IAS!! ARA JA TOTS I TOTES TENIM 5 ANYS!!



EN POL JA TÉ 5 ANYS! MOLTS D'ANYS!



LES FAMÍLIES ENS VISITEN: POL

LA SETMANA PASSADA VAM TENIR LA VISITA D'EN PAU, EL PARE D'EN POL. VA VENIR A LA NOSTRA CLASSE PER EXPLICAR-NOS MOTLES COSES SOBRE EL VIOLONCEL! VAM PODER FER-LI MOLTES PREGUNTES, VAM FER JOCS, VA TOCAR LES CANÇONS QUE LI VAM DEMANAR I ELL I EN POL VAN CANTAR UNA CANÇÓ D'ANAR A DORMIR. ENS VAN EXPLICAR QUE VAN AGAFAR LA MELODIA D'UNA CANÇÓ QUE JA CONEIXIEN I ES VAN INVENTAR UNA NOVA LLETRA. ENS VA AGRADAR MOLT. TAMBÉ VAM PODER ESCOLTAR LA CANÇÓ ORIGINAL. 
TOTS I TOTES VAM GAUDIR MOLT D'AQUESTA ACTIVITAT. MOLTES GRÀCIES PAU!

 





ELMER

COM BÉ SABEU, DURANT AQUESTES SETMANES HEM TREBALLAT EL CONTE DE N'ELMER. A PARTIR DE LA SEVA HISTÒRIA HEM REFLEXIONAT SOBRE QUÈ VOL DIR SER DIFERENT.
A MÉS A MÉS, EL PASSAT DILLUNS DIA 8 DE NOVEMBRE VAM PODER ASSISTIR A L'ESPECACLE BASSAT EN AQUEST PERSONATGE QUE L'OCIM VA OFERIR AL TEATRE PRINCIPAL. VA SER UNA XALADA!




      

DITA DEL MES DE NOVEMBRE



TOTS SANTS

ENGUANY, PER CELEBRAR LA FESTA DE TOTS SANTS, VAM FER DIFERENTS ACTIVITATS I FEINES. VAM TREBALLAR LA RECEPTA: INGREDIENTS I PESOS; VAM FER I JUGAR AMB PASTA DE SAL; VAM FER UN EXPERIMENT PER ENTENDRE LA FUNCIÓ DEL LLEVAT; VAM FER I VAM PODER MENJAR ELS NOSTRES BUNYOLS!!!







ANIVERSARIS

DURANT ELS MESOS DE SETEMBRE I OCTUBRE HEM CELEBRAT L'ANIVERARI DE 4 COMPANYS I COMPANYES. AIXÍ MATEIX, A PRINCIPI DE CURS TAMBÉ VAM FELICITAR ELS INFANTS QUE HAVIEN FET ANYS DURANT L'ESTIU!








REUNIÓ

AQUÍ TENIU LA PRESENTACIÓ QUE VOS VAIG MOSTRAR A LA REUNIÓ DEL PASSAT 26 D'OCTUBRE. TAMBÉ VOS DEIXO EL VÍDEO AMB LES QUALITATS DELS VOSTRES FILLS I FILLES.

 



DITES

CADA MES TREBALLAREM UNA DITA! AQUÍ TENIU LES DUES PRIMERES...



ELS NOSTRES GRUPS

COM SABEU, EN MOLTS MOMETS DEL NOSTRE DIA A DIA ENS ORGANITZAM EN PETIT GRUP. UNA DE LES FEINES QUE HEM FET AQUESTES PRIMERES SETMANES DE CURS HA ESTAT TRIAR UN NOM I FER UN DIBUIX COL·LABORATIU QUE REPRESENTI CADA UN D'AQUESTS GRUPS. MIRAU MIRAU!!

LLEOPARDS


LLEONS


CONILLS


ÀGUILES



FILLETS I FILLETS DE 5 ANYS!





BENVINGUDES FAMÍLIES!

AQUÍ TENIU LA PRESENTACIÓ DE LA REUNIÓ DE PRINICPI DE CURS.
GRÀCIES PER VENIR!



BON ESTIU A TOTS I TOTES!



FINAL DE CURS

ELS DARRERS DIES D'ESCOLA D'ENGUANY VAN SER MOLT INTENSOS. PRIMER, VAM REBRE UNA VISITA MOLT ESPECIAL: EN JOAN FLAMETES! A TOTS A TOTES ENS VA AGRADAR MOLTÍSSIM VEURE-LO BALLAR!!!!
TAMBÉ VAM FER JOCS AL PATI: QUE VE EL LLOP, UN DOS TRES DURO, JOCS AMB GLOBOS... VA SER UNA XALADA!!!!





REUNIÓ DE FINAL DE CURS

AQUÍ TENIU LA REUNIÓ DEL PASSAT DIJOUS.
GRÀCIES PER VENIR!!

 



PROJECTE

AQUÍ VOS DEIXAM ALGUNS DELS VÍDEOS QUE HEM VISUALITZAT PER TREBALLAR ALGUNS ASPECTES RELACIONATS AMB EL PROJECTE D'AULA: COM EXPLOTEN ELS VOLCANS?




 

EN AQUEST ENLLAÇ PODEU APRENDRE MÉS COSES SOBRE ELS VOLCANS QUE HI HA AL PLANETA TERRA!!

EXCURSIÓ A L'ALBUFERA DES GRAU

LA SETMANA PASSADA, ELS FILLETS I FILLETS DE LA CLASSE DELS PERSOATGES VAM ANAR D'EXCURSIÓ A L'ALBUFERA DES GRAU. EL TÍTOL DE L'ACTIVITAT ERA: QUI VIU A L'ALBUFERA?
ALLÀ VAM DESCORIR QUE A L'ALBUFERA HI VIUEN MOOOOOLTS ANIMALS, COM LES FOTGES, LES ÀNNERES, ELS AGRONS... TAMBÉ RATOLINS, RATES SARDES...
TAMBÉ VAM APRENDRE D'ON PROVÉ L'ARENA QUE TROBAM A LA PLATJA. VA SER MOLT INTERESSANT.
VAM PASSAR UN MATÍ FANTÀSTIC!


FESTA DE LA BIBLIOTECA

EL PASSAT DIVENDRES DIA 23 D'ABRIL VAM CELEBRAR LA FESTA DE LA BIBLIOTECA, AMBIENTADA EN EL PERSONATGE DE MAFALDA.
DESPRÉS DEL PATI VAM ORGANITZAR L'AULA EN 6 TALLERS I ELS FILLETS I FILLETES ANAVEN PASSANT PER AQUESTS ESPAIS DURANT UN TEMPS DETERMINAT. HI HAVIA:
- MEMORY AMB PERSONATGES DE MAFALDA
- COMPOSAR CARES AMB MATERIALS DIVERSOS
- RELACIONAR FRASES AMB ELS PERSONATGES QUE LES HAVIEN DIT
- COSIR PERSONATGES 
- FER UNA SOPA QUE SÍ AGRADÉS A NA MAFALDA
- FER UN PUNT-TITELLA 
LA DARRERA ACTIVITAT LA VAM FER TOTS JUNTS: VAM BALLAR LA CANÇÓ YELLOW SUBMARINE AMB UNA COREOGRAFIA INVENTADA PER NA CARMEN.
VAM FER UNA XALADA!











DITA DE PRIMAVERA










MAFALDA

AQUEST CURS LA FESTA DE LA BIBLIOTECA, QUE CELEBRAREM EL PROPE DIVENDRES DIA 23 D'ABRIL, ESTÀ DEDICADA A MAFALDA. JA FA DIES QUE HEM COMENÇAT A FER FEINA SOBRE AQUEST PERSONATGE. ENS AGRADA MOLT!



 

FINAL DEL 2n TRIMESTRE

EL DARRER DIA DEL MES DE MARÇ, COINCIDINT AMB EL FINAL DEL 2n TRIMESTRE, ELS FILLETS I FILLETES VAM ANAR A RECOLLIR ELS CARMELS QUE HAVIEN SORTIT DE L'ARBRE CARAMEL·LER DEL PATI!!!!!!


A MÉS A MÉS, MENTRE JUGÀVEM AL PATI, VAM TENIR LA VISITA DE L'ÀVIA COREMA. ES VENIA A ACOMIADAR DE TOTS ELS INFANTS DE L'ESCOLA.
ADÉU ÀVIA COREMA! ENS HA AGRADAT MOLT TENIR-TE ENTRE NOSALTRES TOTES AQUESTES SETMANES. FINS L'ANY QUE VE!






ANAM A CAÇAR NOMBRES!

EL DIVENDRES DE LA SETMANA PASSADA ELS FILLETS I FILLETES DE LA CLASSE VAM SORTIR A FER UNA VOLTA PEL CARRER AMB L'OBJECTIU DE DESCOBRIR QUE ESTEM ENVOLTATS DE NOMBRES!
AQUEST HA ESTAT EL PUNT DE PARTIDA DE LA UNITAT DIDÀCTICA QUE FAREM I AMB LA QUAL PRETENEM SER CONSCIENTS DE LA UTILITAT QUE TENEN ELS NÚMEROS EN LA NOSTRA VIDUA QUOTIDIANA.









CARNAVAL!

AQUESTA SETMANA HEM CELEBRAT EL CARNAVAL, I TOT I SER UN ANY BEN DIFERENT, L'HEM VISCUT AMB MOLTA IL·LUSIÓ.


 

PIZZA!

AQUESTA SETMANA HEM TORNAT A FER DE CUINERS I CUINERES! HEM FET PIZZES AMB MASSA DE BRÒQUIL I DE COLFLOR, HORTALISSES QUE HAVÍEM COLLIT DE L'HORT AMB NA IRENE.
ENS VAN SORTIR REALMENT BONES! CADA DIA HO FEM MILLOR.


PROJECTE

FAMÍLIES!! DESPRÉS DE MOLTS DEBATS I QUALQUE VOTACIÓ, JA TENIM DEFINIDA LA PREGUNTA DEL NOSTRE PROJECTE D'ENGUANY:

COM EXPLOTEN ELS VOLCANS?

JA TENIM FEINA!

CARNAVAL CARNAVAL

AQUESTA SETMANA A L'ESCOLA CELEBRAM EL CARNAVAL. CADA DIA EL REI CARNESTOLTES ENS VISITA PER DIR-NOS QUE HEM DE DUR POSAT A L'ENDEMÀ. 
ÉS UNA XALADA!!





EXPERIMENTACIÓ

NA MARTA, LA NOSTRA PT, ENS HA PREPARAT UN RACÓ D'EXPERIMENTACIÓ XULÍSSIM: ARRÒS DE COLORS!!!
MIRAU MIRAU, A TOTS ELS FILLETS I FILLETES ELS ENCANTA ANAR-HI A JUGAR.





CARTA A NICARAGUA

LA SETMANA PASSADA, AMB L'AJUDA DE NA JOSEPA, VAM PREPARAR UNA CARTA DE PRESENTACIÓ PER ENVIAR ALS NOSTRES COMPANYS I COMPANYES DE L'ESCOLA CRISTO REY DE SAN LUCAS, NIGARAGUA.





SOBIARNIA ALIMENTÀRIA

JA FA UNES SETMANES QUE HEM COMENÇAT A XERRAR DE LA SOBIRANIA ALIMENTÀRIA, ÉS A DIR, CONSUMIR PRODUCTES LOCALS, QUE RESPECTEN EL MEDI I NO GENEREN DESPESA ENERGÈTICA.
ENTRE D'ALTRES ACTIVITATS, AQUESTA SETMANA HEM XERRAT DE L'ORIGEN D'ALGUNS DELS ALIMENTS QUE MÉS CONSUMIM: EL KIWI, EL MANGO I L'ALVOCAT. ENS HEM FET ALGUNES PREGUNTES COM PER EXEMPLE: HEM VIST MAI UN ARBRE DE KIWIS QUAN ANAM A PASSEJAR PEL CAMP? O L'HEM VIST A UN HORT? HEM VIST UN LLIMONER?
TAMBÉ HEM VISUALITZAT COM SÓN ELS ARBRES QUE FAN AQUESTES FRUITES I HEM LOCALITZAT LA SEVA PROCEDÈNCIA AL MAPA.
HEM FET UNA CONSERSA SOBRE QUÈ IMPLICA DUR FRUITES DES DE TAN ENFORA.
PER ACABAR L'ACTIVITAT, HEM APROFITAT PER MENJAR LES FRUITES.







COQUETES D'ENDIVIA

L'HORT DE LA NOSTRA ESCOLA ESTÀ CARREGAT D'HORTALISSES! AMB UNA ENDIVIA VAM FER COQUETES. VAN SER BONÍSSIMES!!!







AMANIDA

AVUI HEM FET UNA AMANIDA BONÍSSIMA AMB UNA LLETUGA DEL NOSTRE HORT!!!
HI HEM AFEGIT PASTANAGA, TOMÀTIC I OLIVES. 
QUIN BERENAR!!



APRENEM A FER PREGUNTES

DURANT AQUESTES PRIMERES SETMANES DE TRIMESTRE A L'AULA TENIM UNA FEINA MOLT IMPORTANT: ESCOLLIR EL TEMA DEL PROJECTE DEL CURS, AIXÒ ÉS, FER UNA PREGUNTA QUE HAUREM D'INTENTAR RESPONDRE.
PER AQUEST MOTIU,  EL PRIMER QUE HEM DE FER ÉS APRENDRE A FER BONES PREGUNTES, NO ÉS EL MATEIX FER PREGUNTES SIMPLES QUE PREGUNTES COMPLEXES. PER PODER FER BONES PREGUNTES, DE VEGADES FEM CONVERSES, MENTRE QUE D'ALTRES ENS SERVEIX LLEGIR UN LLIBRE: SEMPRE HI HA COSES INTERESSANTS QUE ENS AGRADARIA SABER!!
A L'AULA TENIM UN RACÓ AMB LLIBRES DE DIFERENTS TEMÀTIQUES QUE ENS AJUDEN PENSAR.








QUAN FEM PREGUNTES, LES HEM D'ORDENAR. PRIMER HEM DE SABER SI SÓN DE FÀCIL RESPOSTA, O NO. QUAN TENIM LES PREGUNTES COMPLEXES DESTRIADES, CAL REORDENAR-LES EN GRANS TEMES, AIXÍ TENIM MÉS CLARS QUINS SÓN ELS INTERESSOS GOBALS DE L'AULA.








I AQUEST ÉS EL PUNT EN QUÈ ENS TROBAM ARA. A PARTIR D'AQUÍ, HAUREM D'ESCOLLIR UN TEMA I TRIAR, O REFER, UNA PREGUNTA QUE ENGLOBI ELS INTERESSOS DE LA MAJORIA DE FILLETS I FILLETES DE LA CLASSE.

TENIM FEINA!!!

CONSCIÈNCIA FONOLÒGICA

AQUEST CURS A LA CLASSE DE 4 ANYS HEM COMENÇAT A FER FEINA DE FORMA MÉS ESPECÍFICA AMB EL CONEIXEMENT DE LES LLETRES, EL SEU SO, LA SEVA GRAFIA...

EN AQUEST MARC S'INCLOUEN LES ACTIVITATS DE CONSCIÈNCIA FONOLÒGICA, QUE IMPLICA L'HABILITAT PER NOTAR, PENSAR O MANIPULAR ELS SONS INDIVIDUALS EN LES PARAULES. (SER COSCIENTS DE LES LLETRES I EL SEU SO).

ENLLAÇATS MÉS AVALL, VOS DEIXO DOS JOCS LPER TREBALLAR AQUESTA HABILITAT DES DE CASA, SI VOS VE DE GUST.




BONES FESTES!

AVUI HEM OBERT ELS SOBRES DEL CALENDARI D'ADVENT CORRESPONENTS ALS DIES 23 I 24 DE DESEMBRE. COM QUE JA NO SEREM A L'ESCOLA, VOS PROPOSAM QUE FACEU LES ACTIVITATS A CASA DURANT LES VACANCES!
 


 
QUE PASSEU UN BON NADAL!
 


CALENDARI D'ADVENT

NA MARTA, LA MESTRA PT DE LA NOSTRA CLASSE ENS VA DUR UN CALENDARI D'ADVENT XULÍSSIM! CADA DIA OBRIM UN SOBRE I TENIM UNA ACTIVITAT PER FER: "CADA VEGADA QUE VEGEM NA CARMEN LI HEM DE CANTAR: FUM, FUM, FUM...", "FER UNA ABRAÇADA A ALGÚ", ...


JOAN MIRÓ

FA UN PARELL DE SETMANES QUE HEM COMENÇAT UNA UNITAT DIDÀCTICA SOBRE L'ARTISTA JOAN MIRÓ.  AQUESTA ACTIVITAT LA REALITZAM ELS DIMECRES EN GURP DESDOBLAT (MENTRE L'ALTRE MIG GRUP ÉS A PSICOMOTRICITAT).
HEM OBSERVAT ALGUNS DELS SEUS QUADRES, ENS HEM FIXAT EN COM PINTAVA, QUINS COLORS FEIA SERVIR... 
NOSALTRES JA HEM COMENÇAT A FER ALGUN DIBUIX EMPRANT LA SEVA TÈCNICA.. CONTINUAREM TREBALLANT L'AUTOR DESPRÉS DE LES VACANCES.







SIMULACRE

LA SETMANA PASSADA VAM REALITZAR EL SIMULACRE D'EVACUACIÓ EN CAS D'EMERGÈNCIA. COM QUE NO ENS PODEM REUNIR AMB INFANTS D'ALTRES GRUPS, VAM FER EL SIMULACRE PER CLASSES.

VA ANAR MOLT BÉ, TOTS I TOTES VAM SEGUIR LES INDICACIONS QUE HAVÍEM EXPLICAT AMB ANTERIORITAT I VA SER UN ÈXIT!


RECYCLEAN

AQUESTA SETMANA HEM COMENÇAT A RALLAR I FER FEINA SOBRE EL RECICLATGE I LA IMPORTÀNCIA DE TENIR CURA DEL MEDI AMBIENT.

AQUÍ VOS DEIXAM EL CONTE D'EN RECYCLEAN, UN PERSONATGE QUE ENS AJUDA A TENIR PRESENT QUE HEM DE REALITZAR BONES PRÀCTIQUES MEDIAMBIENTALS. 

 

JOC DE BONES PRÀCTIQUES.
CLICAU DAMUNT DE LA IMATGE D'EN RECYCLEAN I RESOLEU LES PREGUNTES. 
SEREU BONS RECYCLATORS!!!!



REUNIÓ

BENVOLGUDES FAMÍLIES, AQUÍ TENIU EL RESUM DE LA REUNIÓ PEDAGÒGICA D'ENGUANY PER SI EL VOLEU CONSULTAR.

 

RECORDAU...



TOTS SANTS

AQUESTA SETMANA HEM CELEBRAT LA FESTA DE TOTS SANTS.!

UNA DE LES FEINES QUE HEM FET HA ESTAT TREBALLAR LA LECTOESCRIPTURA A PARTIR DE LA RECEPTA. QUAN VAM TENIR CLARS ELS INGREDIENTS QUE NECESSITAM PER FER BUNYOLS, VAM FER LA MASSA, AMB LA QUAL VAM PODER JUGAR.


CLICAU DAMUNT LA IMATGE PER VEURE LES FOTOS...


DIJOUS DIA 29 VAM MENJAR BUNYOLS. LA COMISSIÓ DE FESTES ELS VA ENCOMANAR, I ENS EN VAN DUR 2 PER FILLET/A. NOSALTRES ELS VAM COMPTAR, PER SABER SI HI EREN TOTS!!!!!!!!!! N'HI HAVIA 44!!! 2 PER FILLET/A, 2 PER NA LAURA I 2 PER NA IRENE, LA MESTRA D'ANGLÈS. VAN SER BONÍSSIMS!!!







QUANTS BUNYOLS HEM D'ENCOMANAR?

ENGUANY LA FESTA DE TOTS SANTS L'HAUREM DE CELEBRAR UN POC DIFERNET, I COM QUE NO PODEM FER NOSALTRES ELS BUNYOLS,  ELS ENCOMANAREM A UN FORN.

DES DE LA COMISSIÓ DE FESTES, LA COORDINADORA DE LA QUAL ÉS NA MARIAJO, LA MAMÀ DE N'IAS, VA DIR QUE PODÍEM ENCOMANAR 2 BUNYOLS PER FILLET I FILLETA. QUANTS BUNYLS HAVÍEM DE DEMANAR PER A LA NOSTRA AULA?? SOM 20 INFANTS, I VOLEM 2 BUNYOLS PER HOM... 

EN PETIT GRUP HEM FET MOLTA FEINA PER INTENTAR RESOLDRE AQUEST PROBLEMA.  AQUÍ TENIU EL RESULTAT!!

GRUP TARONJA - NIVOLAT: KAI, MIREIA, KILIAN, CLOE, MARCO



GRUP TARONJA - SOL: NICOLE, LEO, ALEXIA, POL, IAS



GRUP VERD - LLAMP:  EMMA, OLIVER, LARA, ÁLEX, SIMÓN A.



GRUP VERD - ESTRELLA:  LLUC, ISONA, LAIA, EINAR, SERENA


QUAN VAM TENIR RESOLT EL PROBLEMA, VAM FER ARRIBAR UNA NOTA A NA MARIAJO, DE PART DE TOTA LA CLASSE, PERQUÈ SAPIGUÉS QUANTS BUNYOLS HAVIA D'ENCOMANAR PER A NOSALTRES. N'IAS LI VA DONAR....

I AVUI NA MARIAJO ENS HA CONTESTAT AMB UN VÍDEO!!! ENS HA ENCANTAT REBRE'L!!!


DIJOUS, A HORA DE BERENAR, HAUREM DE COMPTAR ELS BUNYOLS, N'HI HAURÀ 40??


CANÇONS DE TARDOR

DURANT AQUESTES SETMANES ESTEM TREBALLANT ALGUNES CANÇONS RELACIONADES AMB LA TARDOR I LA FESTA DE TOTS SANTS.

   


NORMES D'AULA

ARA QUE JA ENS HEM ADAPTAT A LA NOVA RUTINA DE CLASSE, TENIM LA NECESSITAT DE PARLAR DE QUINES COSES PODEM FER A L'ESCOLA. D'AQUESTA MANERA, EVITAREM CONFLICTES I TOTS ESTAREM MÉS CONTENTS.

PER AQUEST MOTIU, FA UNS DIES HEM INICIAT UNA NOVA FEINA, QUE ACABARÀ AMB L'ELABORACIÓ, DE FORMA CONJUNTA, DE LES NORMES DE LA NOSTRA CLASSE.

HEM COMENÇAT PER FER UNA FEINA INDIVIDUAL: CADA INFANT HA PENSAT UNA COS POSITIVA DE VENIR A L'ESCOLA (QUÈ T'AGRADA DE L'ESCOLA QUE NO POTS FER ENLLOC MÉS...) I UN ASPECTE NEGATIU (QUÈ NO T'AGRADA DEL QUE PASSA A LA NOSTRA CLASSE...). DESPRÉS HO HAN ESCRIT A UN PAPERET.

AMB EL QUE HAN ESCRIT ELS INFANTS HEM ELABORAT DOS MURALS, ON HEM ANAT PENJANT LES IDEES QUE HAN ANAT SORTINT.

 

 



ARA HEM FET UNA PASSA MÉS, I EN PETIT GRUP PENSAM QUÈ VOLEN DIR AQUESTES FRASES I PARAULES, I COM LES PODEM RESUMIR I TRANSFORMAR EN UNA NORMA. ÉS UNA FEINA DIFÍCIL, PERÒ AMB PACIÈNCIA VA SORTINT.

VOS ANIREM INFORMANT!!!


ANIVERSARIS

MIRAU QUIN PASTÍS MÉS POLIT QUE TENIM A L'ESCOLA!!! EL TREIM QUAN QUALQUE COMPANY O COMPANYA CELEBRA EL SEU ANIVERSARI.

 

QUI SOM NOLTROS?

UNA DE LES ACTIVITATS QUE HEM REALITZAT DURANT LES PRIMERES SETMANES DE CURS HA ESTAT LA DE PRESENTAR-NOS: QUI SOM ELS FILLETS I FILLETES DE P4?

CADA INFANT VA PENSAR I ESCRIURE UNA COSA QUE LI AGRADA O QUE EL DEFINEIX. AMB AQUESTS ESCRITS, I AMB LES FOTOS QUE VAN DUR DE CASA, VAM ELABORAR UN MURAL MOLT XULO.

UN COP FETA AQUESTA PRIMERA FEINA, CADA FILLET I FILLETA VA PODER EXPLICAR, A LA RESTA D'INFANTS, ALGUNS D'AQUESTS INTERESSOS I AFICIONS.

AQUESTA FEINA VA SER UNA MICA LLARGA, PERÒ MOLT INTERESSANT. ENS VA PERMETRE CONÈIXER-NOS UN POC MILLOR. 







JA TENIM NOM DE CLASSE!!

EL PASSAT DIVENDRES VAM FER LA DARRERA VOTACIÓ PER DECIDIR QUIN NOM VOLÍEM TENIR A LA NOSTRA CLASSE:

SEREM LA CLASSE DELS PERSONATGES!!


NOM DE CLASSE

UNA DE LES FEINES QUE TENIM ENGEGADES ACTUALMENT A LA CLASSE ÉS L'ELECCIÓ DEL NOM QUE ENS IDENTIFICARÀ DURANT AQUEST CURS.  COM QUE NO ÉS UNA ELECCIÓ SENZILLA, HEM PAUTAT LA TASCA EN DIFERENTS MOMENTS I ACTIVITATS:

1. CONVERSA EN GRAN GRUP SOBRE QUÈ VOL DIR POSAR UN NOM DE GRUP.  RECORDAM QUE L'ANY PASSAT EREN LA CLASSE DELS TAURONS...

2. CADA INFANT HA DE PENSAR, EN SILENCI, UN NOM QUE LI AGRADARIA TENIR ENGUANY, AMB LA PREMISA QUE NO POT SER CAP ANIMAL. NO HO PODEM DIR A NINGÚ, ÉS UN SECRET!!

3. D'UN EN UN, I AMB L'AJUDA DE LA MESTRA, ESCRIUEN EL NOM QUE HAN PENSAT.

4. ENS REUNIM I, AMB L'AJUDA D'UNES IMATGES, ANAM DIENT ELS NOMS QUE HAN ESCRIT ELS INFANTS. PENJAM UNS CARTELLS AMB NOM I IMATGE.


PINTORS, ARENA, COTXES


TRACTORS, PRINCESES, TITÀNIC


FRUITA, LA MAR, FILLETS


ROBOTS


MOTOS, SUPERHEROIS


SPIDERMAN, PARACAIGUDES


ESPORTS, GEGANTS

5. REPASSAM LES DIFERENTS PROPOSTES. CADA FILLET I FILLTEA DIU QUIN NOM, D'ENTRE ELS PROPOSATS, LI AGRADA MÉS. POSAM UN GOMET AL NOM ESCOLLIT. COMPTAM QUANTS GOMETS TÉ CADA PROPOSTA. ELS CARTELLS QUE NO TENEN GOMENT, ELS LLEVAM.

6. ENS ADONAM QUE PODEM AGRUPAR LES PROPOSTES QUE QUEDEN EN DOS GRANS GURPS : VEHICLES I PERSONATGES. DECIDIM QUE LA VOTACIÓ FINAL SERÀ ENTRE AQUESTS DOS NOMS. 



VEHICLES


PERSONATGES

ARA ESTEM EN AQUEST PUNT. INTENTAREM FER LA VOTACIÓ A FINAL DE SETMANA... JA VOS INFORMAREM!!!!


RACONS

AVUI NA MARTA, LAL MESTRA PT, ENS HA PRESENTAT ALGUNS JOCS PER TREBALLAR LA MOTRICITAT FINA: JOCS DE MANIPULACIÓ PER EXCERCITAR ELS DITS!

HEM COMBINAT AQUESTA ACTIVITAT AMB LA PRESENTACIÓ DE DOS JOCS NOUS AL RACÓ DE LLETRES!












DITA DE LA TARDOR

DURANT AQUESTS DIES HEM COMENÇAT A FER ALGUNES FEINES DE LA TARDOR. AQUESTA ÉS LA DITA QUE APRENDREM...



HORARI

'HORARI QUE SEGUIREM AQUEST CURS.






PER FI JA SOM TOTS A LA CLASSE!!!!!!

AQUÍ TENIU LA FOTO DELS FILLETS I FILLETS DE 4 ANYS!!!




 









BENVINGUTS AL NOU CURS

TOT I QUE SIGUI UN CURS ESPECIAL, L'INICIAM AMB IL·LUSIÓ I MOLTA ENERGIA!!!



_______________________________________

AQUÍ VOS DEIXO EL RESUM DE LA REUNIÓ DE PRINCIPI DE CURS.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada