dimarts, 12 de maig de 2020

JOCS DE PILOTA

Els jocs de pilota a la paret són jocs tradicionals amb els que molts d'infants han jugat i gaudit al llarg del temps. 

Amb aquests jocs s'estimula la coordinació en els llançaments i les recepcions de la pilota, treballant la velocitat de reacció, l'atenció i l’equilibri.

Us proposem uns jocs que van augmentant de nivell de dificultat i que podran anar realitzant els infants segons el desenvolupament progressiu de les seves habilitats motrius.

El primer de tots és un exercici bàsic que consisteix amb l'acció simple de llançar i recollir una pilota amb les mans entre l'infant i un adult. Aquesta habilitat és essencial practicar-la bastant per passar al següent joc. 

Un cop s'ha agafat l'agilitat i coordinació necessària es pot introduir el joc de pilota a la paret, llançant la pilota contra la paret i recollint-la sense que toqui el terra. A continuació, es pot llançar la pilota cap a la paret, picar de mans i tornar a agafar-la. 


Anem augmentant de nivell llançant la pilota contra la paret i agafant-la quan hagi fet un rebot al terra. 


Podem seguir fent el joc a l'inrevés,  llançant la pilota fent que reboti primer al terra i a la paret. S’ha de recollir la pilota sense que toqui el terra. 
 També podem llançar la pilota contra la paret, tocar el terra amb una mà i recollir-la. 

Una altra variant seria llançar la pilota cap a la paret, fer un gir sobre si mateix i agafar-la. Aquestes activitats són opcionals, però ens agradaria saber si ho heu passat bé jugant o quina activitat us ha agradat més. Si voleu podeu deixar un petit comentari, moltes gràcies!