dilluns, 4 de maig de 2020

JOCS PER APRENDRE A PENSAR MILLOR

AQUESTA SETMANA US PROPOSEM ALGUNS JOCS PER DESENVOLUPAR LES HABILITATS DE CONCEPTUALITZACIÓ.


Jocs per aprendre a formular conceptes precisos
El mirall: Ens anem passant un petit mirall i cadascun ha de dir una paraula del que veu (nas, ulls, cara, somriure,...) sense repetir.
Els tresors del castell: montem una caseta amb una taula, cadires i teles i a dins amaguem petits objectes. Cada un que entra n’agafarà un i el guardarà a la butxaca, després haurem de descriure l’objecte perquè els altres l’endevinin.Vermell o rodóPintem un cercle de color vermell a un paper i hem de dir objectes de forma o color semblants (cireres, pilota...). Per cada objecte encertat es pot aferrar un gomet a dins del cercle. Es poden anar canviant les consignes: quadrat o blau, triangle o verd...
Localitzacióutilitzant diferents parts del cos (dit, nas, olze, peu...) assenyalem alguns Objectes situats en diferents posicions (a dalt, a baix, dreta, esquerra, davant, darrere).
Parts del cos: amb una bosseta de ciurons han de seguir les instruccions: la posem a sobre del cap i que no caigui, a sota de la barbeta, a sobre del peu, l’aguantem amb el genoll...).
Endevinar contes: cadascun en pensa un de diferent i els altres demanen preguntes clau per endevinar quin és (Quan? Com? On? Qui?...)

Aquestes activitats són opcionals, però ens agradaria saber si ho heu passat bé jugant o quina activitat us ha agradat més. Si voleu podeu deixar un petit comentari, moltes gràcies!
Bibliografia: Puig, de I. i Sátiro, A. Tot pensant. Recursos per a l'educació infantil. Vic: Eumo, 2011