AQUESTA SETMANA PROPOSEM JOCS TRADICIONALS DE PUNTERIA PER A TREBALLAR LA COORDINACIÓ MOTRIU I EL DESENVOLUPAMENT DE MOVIMENTS MÉS PRECIOSOS AMB LA COORDINACIÓ VISUAL.
PER ALS JOCS PROPOSATS NOMÉS NECESSITAREU TAPS DE PLÀSTIC, PEDRETES I UN XOC.
JOC DE LES XAPES o PEDRES A LA RATLLA
Es dibuixen dues ratlles al terra amb
un xoc a una distància d'uns 5 metres. Ens situem darrera d’una de les ratlles de genolls i donem impuls a la xapa amb els
dits índex i polze perquè s’atraqui el màxim possible a la ratlla.
També es pot jugar amb pedretes i drets. LLancem la pedra
cap a l’altra ratlla amb la intenció de què arribi el més a prop possible de la
ratlla, però sense passar-la.
JOC DE DES BALES
Aquest és el joc popular de les caniques, però també podeu emprar taps. Juguem de genolls. Posem un tap gros al camp de joc i els participants han de llançar per torns els taps petits donant impuls amb els dits índex i polze, intentant apropar-se el màxim possible al tap gros.
LA XARANGA
Es dibuixa al terra amb un xoc la quadrícula de la xaranga.
El joc comença tirant una pedra petita a la casella número 1, intentant que la pedra caigui dins, sense tocar les ratlles que la delimiten. El participant que ha llançat ha de recórrer la xaranga i recollir la seva pedra.
La xaranga es recorre botant, sense trepitjar les ratlles que la delimiten. A les caselles 1, 2 i 3 a peu coix. A les caselles 4 i 5 posem un peu a cada casella alhora. A la casella 6 a peu coix. A les caselles 7 i 8 posem un peu a cada casella alhora. A la casella 9 a peu coix i a la 10 amb els peus junts. En arribar a la casella número 10 donem mitja volta i fem el recorregut a l’inrevés.
Si el jugador aconsegueix passar per totes les caselles sense caure ni perdre l’equilibri, ha aconseguit la primera volta. Després, fa el mateix amb la casella número 2 i així successivament fins a arribar a la casella número 10.
Aquestes activitats són opcionals, però ens agradaria saber si ho heu passat bé jugant o quina activitat us ha agradat més. Si voleu podeu deixar un petit comentari, moltes gràcies!