dimarts, 28 d’abril de 2020

CONTES D'EN GIANNI RODARI

CONTES PER TELÈFON D'EN GIANNI RODARI ÉS UN LLIBRE QUE ENS EXPLICA MOLTES HISTÒRIES ALEGRES I PLENES DE FANTASIA.

AVUI NA SANDRA URIS DES DE LA COMISSIÓ DE BIBLIOTECA ENS EXPLICA DOS D'AQUESTS CONTES DIVERTITS.

EL CASTELL DE GELAT 


EL CAMÍ QUE NO DUIA ENLLOC


PSICOMOTRICITAT AMB JOCS DE PUNTERIA

AQUESTA SETMANA PROPOSEM JOCS TRADICIONALS DE PUNTERIA PER A TREBALLAR LA COORDINACIÓ MOTRIU I EL DESENVOLUPAMENT DE MOVIMENTS MÉS PRECIOSOS AMB LA COORDINACIÓ VISUAL.

PER ALS JOCS PROPOSATS NOMÉS NECESSITAREU TAPS DE PLÀSTIC, PEDRETES I UN XOC. 

JOC DE LES XAPES o PEDRES A LA RATLLA
Es dibuixen dues ratlles al terra amb un xoc a una distància d'uns 5 metres. Ens situem darrera d’una de les ratlles de genolls i donem impuls a la xapa amb els dits índex i polze perquè s’atraqui el màxim possible a la ratlla.

També es pot jugar amb pedretes i drets. LLancem la pedra cap a l’altra ratlla amb la intenció de què arribi el més a prop possible de la ratlla, però sense passar-la. 


JOC DE DES BALES
Aquest és el joc popular de les caniques, però també podeu emprar taps. Juguem de genolls. Posem un tap gros al camp de joc i els participants han de llançar per torns els taps petits donant impuls amb els dits índex i polze,  intentant apropar-se el màxim possible al tap gros.


LA XARANGA
Es dibuixa al terra amb un xoc la quadrícula de la xaranga.
El joc comença tirant una pedra petita a la casella número 1, intentant que la pedra caigui dins, sense tocar les ratlles que la delimiten. El participant que ha llançat ha de recórrer la xaranga i recollir la seva pedra.
La xaranga es recorre botant, sense trepitjar les ratlles que la delimiten. A les caselles 1, 2 i 3 a peu coix. A les caselles 4 i 5 posem un peu a cada casella alhora. A la casella 6 a peu coix. A les caselles 7 i 8 posem un peu a cada casella alhora. A la casella 9 a peu coix i a la 10 amb els peus junts. En arribar a la casella número 10 donem mitja volta i fem el recorregut a l’inrevés.
Si el jugador aconsegueix passar per totes les caselles sense caure ni perdre l’equilibri, ha aconseguit la primera volta. Després, fa el mateix amb la casella número 2 i així successivament fins a arribar a la casella número 10.

Aquestes activitats són opcionals, però ens agradaria saber si ho heu passat bé jugant o quina activitat us ha agradat més. Si voleu podeu deixar un petit comentari, moltes gràcies!